Egy újabb sütőtökös finomsággal érkeztem, melynek receptjét Juditka konyhájában találtam. Hát erről a sütiről azt kell mondanom, hogy fenomenális. Látványra egyszerű, de az íze az fenséges. Ellenállhatatlanul csokis és a gyömbér is nagyon jó benne, csak fontos, hogy frissen reszelt fűszert használjunk. A sütiben nem érződik a sütőtök íze, de az állagának nagyon jót tesz, szaftossá teszi. Próbáljátok ki minél hamarabb, megéri! :)
Gyömbéres-sütőtökös csokoládétorta
Hozzávalók: (18 cm-es tortaformához)
A tésztához:
1 tojás
7 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
7 dkg liszt
1 evőkanál kakaópor
5 dkg étcsokoládé
15 dkg sütőtökpüré
75 ml étolaj
1 teáskanál friss reszelt gyömbér
1 / 2 csomag sütőpor
1 / 2 teáskanál
szódabikarbóna
csipet só
A csoki ganache-hoz:
10 dkg étcsokoládé
1,5 dl tejszín
Elkészítés:
A csokoládét gőz felett megolvasztjuk. A tojást habosra keverjük a cukrokkal, hozzáadjuk
a sütőtökpürét, a gyömbért, az olajat és a kihűlt olvasztott csokoládét. Az
egészet simára keverjük.
A száraz hozzávalókat tehát a lisztet, a kakaóport, a sót, a szódabikarbónát és a sütőport összevegyítjük és hozzákeverjük a csokis masszához. A tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük és belesimítjuk a masszát. Előmelegített 180 fokon tűpróbáig sütjük.
A ganachoz felforraljuk a tejszínt, beletördeljük a csokoládét és keverjük simára, amíg el nem olvad benne a csoki. Ha megsült a tészta, hagyjuk kihűlni és rákenjük a közben kihűlt csokoládékrémet.
(Juditka apróra vágott kandírozott gyömbérrel díszítette, nálam ez elmaradt. )