Kókuszos csiga
Hozzávalók:
Kelt tésztához:
30 dkg liszt
1 csipet só
3 evőkanál cukor
2 dkg élesztő
1,5 dl tej
5 dkg vaj
2 tojássargája
1 vaníliás cukor
Töltelékhez:
2 tojásfehérje
15 dkg porcukorcukor
10 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
A cukros
langyos tejbe felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a vajjal, a tojássárgákkal, a
vaníliás cukorral, a picike sóval és a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk.
Pihenni hagyjuk.
A
tojásfehérjét a porcukorral gőz felett kemény habbá verjük. Ha kész, akkor a
kókuszreszeléket is hozzáadjuk.
A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, majd a töltelékkel
megkenjük. Felcsavarjuk csigának, majd 1 cm széles darabokra szeleteljük. A csigákat sütőpapírral
bélelt tepsibe rakjuk, az oldalukat megkenjük tojással. Egy kicsit kelesztjük őket, majd előmelegített sütőben megsütjük.
Szinte érzem hogy ilyen könnyűek és illatosak :-)
VálaszTörlésEz valami frenetikus lehet, szuperrrr! :-)
VálaszTörlésKöszönöm mindkettőtöknek! :)
VálaszTörlésKedvem támadt sütni a csigáid látványától! :-) De ma már nem fogok...
VálaszTörlés