Ebben a receptben csak össze kell keverni mindent, beönteni egy tepsibe és megsütni. A tetején egy vaníliás "fehérjepuding" van. Nem igazi puding. Nem volt itthon pudingporom, így talált alapanyagokból kreáltam a süti tetejére ezt a fehérjeréteget. Egyébként nagyon jó lett a találmányom, finom és diétás is. Bebizonyosodott, hogy nehéz helyzetekben születnek a legjobb dolgok. Azt gondolom más sütiknél is használom ezt. A kevert süti a túrótól sokáig szaftos marad, már ha megéri, hogy maradjon belőle. :)
Túrós-tökmaglisztes süti vaníliás fehérjepudinggal
Hozzávalók:
A kevert tésztához:
100 g zabpehelyliszt
100 g tökmagliszt
fél tasak sütőpor
csipet só
2 evőkanál folyékony édesítőszer
2 dl víz (vagy tej)
150 g krémes túró
2 tojás
1 teáskanál fahéj
A fehérjepudinghoz:
25 g vaníliás fehérjepor (édesített)
2,5 dl víz
1 tasak színtelen tortazselé
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt.
A tálba kimérjük a száraz hozzávalókat: a zabpehelylisztet, a tökmaglisztet, a sót és a sütőport. Egy másik tálban a tojást az édesítővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a krémes túrót. Hozzáadjuk a lisztes részt, majd csomómentesre keverjük a tésztát.
A kész masszát kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük. Az előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A fehérjeport a vízzel elkészítjük, majd a tortazselével felfőzzük. A kész zselét ráöntjük a kihűlt tésztára. A zselé gyorsan megköt és már szeletelhető is a sütemény.