Próbálom csökkenteni a búzalisztet a sütikben. A tökmagliszttel már többször sütöttem és nekem bevált, nagy kedvencem lett. Ez a magliszt jellegzetes ízvilágot ad a sütiknek, ami ebben a pitében is érződik. Aki mer kísérletezni az új ízek irányába, az próbálja ki!
Tökmaglisztes-túrós morzsás pite
Hozzávalók:
A pitetésztához:
12 dkg liszt
4 dkg tökmagliszt
3 evőkanál eritrit
csipet só
1 tojás sárgája
6 dkg vaj
1 mokkáskanál sütőpor
A túrós töltelékhez:
250 g túró
2 evőkanál görög joghurt
édesítő ízlés szerint
1 tojás
1 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
A tésztához a lisztet, a tökmaglisztet, az eritritet, a csipet sót és a sütőport elkeverjük. Hozzáadjuk a vajat és elmorzsoljuk benne. Hozzákeverjük a tojássárgáját és tésztát gyúrunk belőle.
A kapott tésztát kettévesszük. A nagyobbik részét piteforma méretűre nyújtjuk és beletesszük a formába. A tészta kisebbik részét betesszük falpackba csomagolva a fagyasztóba.
A töltelékhez jól elkeverjük a túrót a görög joghurttal, az édesítővel, a vaníliakivonattal és a tojással.
A túrókrémet egyenletesen elterítjük a tökmaglisztes tésztaalapon. A tészta másik felét kivesszük a hűtőből, lereszeljük, majd meghintjük vele a túrókrémet.
A pitét előmelegített sütőbe toljuk, és 35 perc alatt megsütjük.