Egy alj nélküli túrótortát hoztam tetején epres mascarponekrémmel. Egyszerű, fehérlisztmentes finomság, ami fehérjedús és isteni finom! :) A teteje díszíthető, nálam ez most elmaradt.
Kókuszos túrótorta epres krémmel
Hozzávalók: (18 cm-es tortaforma)
A túrós alaphoz:
500 g túró
100 g eritrit
1 kiskanál citromhéj
1 kiskanál vanília
2 tojás
40 g kókuszliszt
100 ml tej
1 kiskanál sütőpor
Epres krém:
250 g mascarpone
100 g eper
édesítő
Elkészítés:
A két tojást az eritrittel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót és botmixerrel krémesre keverjük. Ezt követően hozzákeverjük a citromhéjat és a vaníliát. A túrókrémhez hozzáadjuk a tejet, majd simára keverjük. A legvégén belekeverjük a sütőport és a kókuszlisztet. A masszát kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük és 30 perc alatt megsütjük.
Az epret botmixerrel pürésítjük és ízlés szerint édesítjük. Az édes eperpürét hozzákeverjük a mascarponéhoz. A krémet a kihűlt túrós alapra kenjük és hűtőbe tesszük, hogy a krém kicsit dermedjen.