A túró rudinak senki nem tud nemet mondani. Hát ezeknek a házi készítésű golyónak sem, mert annyira finomak. Ezeket a finomságokat vendégségbe vittem a barátnőmhöz, akinek a férje túró rudi függő. L. azt mondta teljesen olyan, mint a túró rudi. Nemcsak ő imádta, hanem mindenki. :)
Túró rudi golyók
Hozzávalók:
500 g túró
5 evőkanál zabpehelyliszt
egy kevés útifűmaghéj (függ attól, hogy mennyire nedves a túró)
édesítő
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál vaníliakivonat
20 dkg étcsokoládé
2-4 teáskanál olaj
Elkészítés:
A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk az édesítőt, a vanília kivonatot, a citrom reszelt héját valamint a zabpehelylisztet és az útifűmaghéjat. (Az útifűmaghéjjal érjük el, hogy jó állaga legyen a golyóknak.)
Vizes kézzel golyókat formálunk a masszából és fél órára betesszük a mélyhűtőbe.
Az étcsokoládét vízgőz fölött fölolvasztjuk, simára keverjük az olajjal. A hűtőből kivett golyókat belemártjuk az olvasztott csokoládéba és sütőpapíros tálcára sorakoztatjuk. A túró rudi golyókat betesszük a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen, aztán fogyaszthatjuk.
Szuper jó lehetett, és kinézetre is nagyon tetszetősek 😊.
VálaszTörlésKöszönöm! Valóban szuperfinom volt. :)
VálaszTörlés