2021. május 2., vasárnap

Túrós-mákos szelet

Egy szénhidrátszegény süti tésztaréteg nélkül. Igazi könnyed desszert, ami bűntudat nélkül fogyasztható ebéd után. Ráadásul a túró és a mák szuper páros alkot együtt. 


Túrós-mákos szelet

Hozzávalók:

Túrós rész:

500 g túró

1 tojás

4 evőkanál eritrit

2 evőkanál tejföl

2 evőkanál zabpehelyliszt


Mákkrém:

60 g darált mák

3 evőkanál eritrit

1 tojás kettéválasztva

kevés tej

1 kiskanál útifűmaghéj


Elkészítés:

A túrót az eritrittel összekeverjük, hozzáadjuk a tejfölt és az egészet botmixer segítségével krémesítjük. Ezt követően beledolgozzuk a tojást és a zabpehelylisztet. A masszát egy kisebb kivajazott kerámiaformába öntjük és előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.

A tojást kettéválasztjuk. A tejhez hozzáadjuk a tojássárgáját és az eritritet. Ezután hozzákeverjük a darált mákot. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és óvatosan hozzáforgatjuk a mákos részhez. A legvégén az útifűmaghéjat is belekeverjük. A mákkrémet az elősütött túróalapra öntjük és a sütit visszatesszük a sütőbe 10-12 percre. Tűpróbát végzünk!


6 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, könnyed szeletek, finom ízkombináció lehet a túró és a mák!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) A mák és a túró remek együtt! :)

      Törlés
  2. Óh, ez nagyon pazar és tökéletes ízkombó! Kötelezővé teszem magamnak! :-))

    VálaszTörlés
  3. De rég jártam itt, pedig kár lett volna ezt a sütit kihagyni! :-)

    VálaszTörlés