A fagyasztó-ürítő projekt keretében egy adag meggy felhasználáshoz kellett kitalálnom valamit. Ezt a finomságot kreáltam. Nagyon könnyen elkészíthető túrótorta, ami krémes és szénhidrátot is alig tartalmaz.
Tejfölös túrótorta meggyel
Hozzávalók:
A túrókrémhez:
450 g túró
2 tojás
édesítő ízlés szerint
1 evőkanál vaníliakivonat
50 g tejföl
2 evőkanál keményítő
A tejfölös krémhez:
250 g tejföl
édesítő ízlés szerint
1 tojás
2 kiskanál keményítő
A tetejére:
150 g meggy
Elkészítés:
Egy 18 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk.
A túrót egy tálba tesszük, hozzáadjuk a vaníliakivonatot, az édesítőt, a tejfölt és a tojásokat. Az egészet botmixer segítségével krémesre keverjük. A túrókrémbe a keményítőt belekeverjük, majd belesimítjuk a kivajazott tortaformába.
A tejfölt kikeverjük az édesítővel és a tojással. Végül belekeverjük a keményítőt. Az édes tejfölt ráöntjük a túrókrém tetejére, és elsimítjuk. A torta tetejére magozott meggyet teszünk és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.