Kakaós-diós piskóta kávékrémmel
Hozzávalók:
A piskótához:
5 tojás
5 evőkanál eritrit
2 evőkanál darált dió
2 evőkanál kakaópor
1 evőkanál liszt
A krémhez:
250 g mascarpone
3 kiskanál instant kávé
fél dl forró víz
édesítő ízlés szerint
Díszítéshez:
egész diószemek
Elkészítés:
A
tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját az eritrittel habosra
keverjük, a fehérjét pedig kemény habbá verjük. Az eritrites tojássárgába beleforgatjuk a tojáshabot, majd beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport, hozzáadjuk a darált diót és óvatos mozdulatokkal elkeverjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd a piskótamasszát
belesimítjuk. Előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)
A krémhez az instant kávét feloldjuk a forró vízben. A
mascarponét az édesítőszerrel habosra verjük, majd hozzákeverjük a kávét. A
kihűlt kakaós-diós piskótára rákenjük a finom
kávés krémet, majd egész diószemekkel kirakjuk a tetejét. A sütit kicsi időre hűtőbe tesszük dermedni,
majd szeletelhetjük és fogyaszthatjuk.