Sütőtökös túrótorta
Hozzávalók: (20 cm-es tortaformához)
250 g sütőtökpüré
250 g mascarpone
500 g túró
édesítő ízlés szerint
1 tasak vaníliás pudingpor
2 egész tojás
1 kiskanál fahéj
Elkészítés:
A túrót a sütőtökpürével összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a mascarponét és az édesítőt. Ezekkel a hozzávalókkal tovább keverjük amíg krémes lesz az egész. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd a vaníliás pudingport és a fahéjat is belekeverjük. A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, elsimítjuk és előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Ha készen van, hagyjuk a formában kihűlni, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük.
Fincsi lehetett, és a színe is nagyon szép 😊
VálaszTörlésKöszönöm. :)
TörlésDe szép színe lett! Biztosan finom is, szeretem a sütőtököt is, túrót is, bár eszembe nem jutott volna párosítani a kettőt- de miért is ne? :-)
VálaszTörlésKöszönöm, Gerdi! Próbáld ki bátran!
Törlés