A minap mennyei desszertet készítettem a hűtőben árválkodó szilvák felhasználásával. Nagyszerű lett! A fahéjat ne hagyjátok ki, nagyon jót tesz a szilvának.
Szilvás-chimagos túródeszert
Hozzávalók: (2 kehelyhez)
A chiapudinghoz:
2 dl tej
3 evőkanál chia mag
édesítő ízlés szerint
A szilvaszószhoz:
250 g szilva
késhegynyi fahéj
édesítőszer ízlés szerint
A túrókrémhez:
250 g túró
5 evőkanál görög joghurt
édesítőszer ízlés szerint
Díszítéshez:
2 szem szilva
pici fahéj
Elkészítés:
A tejet az édesítővel megédesítjük, majd beleszórjuk a
chia magot és jól elkeverjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a
chia magok magukba szívják a nedvességet.
A megmosott szilvát kimagozzuk és botmixerrel pürésítjük. A szilvapürét édesítőszerrel és fahéjjal ízesítjük, majd alacsony lángon felfőzzük.
A túrót a görög joghurttal és a édesítőszerrel botmixer segítségével krémesre keverjük.
A kelyhek aljára kerül a chiamag puding, ráöntjük a szilvaszószt, majd a tetejére kanalazzuk a túrókrémet. Díszítésként félbe vágott szilvát teszünk rá és egy leheletnyi fahéjjal megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése