2019. december 9., hétfő

Kakaós-diós piskóta kávékrémmel

Ahogy már megszoktátok tőlem, most is egy egyszerű sütit hozok: pihe-puha piskóta lágy krémmel, diószemekkel díszítve. Csodás! Karácsonyra is szuper! :)



Kakaós-diós piskóta kávékrémmel
Hozzávalók:
A piskótához:
5 tojás
5 evőkanál eritrit
2 evőkanál darált dió
2 evőkanál kakaópor
1 evőkanál liszt

A krémhez:
250 g mascarpone
3 kiskanál instant kávé
fél dl forró víz
édesítő ízlés szerint

Díszítéshez:
egész diószemek

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját az eritrittel habosra keverjük, a fehérjét pedig kemény habbá verjük. Az eritrites tojássárgába beleforgatjuk a tojáshabot, majd beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport, hozzáadjuk a darált diót és óvatos mozdulatokkal elkeverjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd a piskótamasszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)

A krémhez az instant kávét feloldjuk a forró vízben. A mascarponét az édesítőszerrel habosra verjük, majd hozzákeverjük a kávét.  A kihűlt kakaós-diós piskótára rákenjük a finom kávés krémet, majd egész diószemekkel kirakjuk a tetejét. A sütit kicsi időre hűtőbe tesszük dermedni, majd szeletelhetjük és fogyaszthatjuk.


9 megjegyzés: