A túró az egyik legjobb alapanyag, hiszen mascarponéval és gyümölccsel isteni sütemény készíthető vele. Ennél a sütinél a citromos piskótára halmozott túrókrémbe még vaníliás puding is kerül, így még finomabb az ízhatás. A krémen mennyei eper van, ami megkoronázza az egész sütit és elvarázsol mindenkit. :)
Citromos szelet túrókrémmel és eperrel
Hozzávalók:
A piskótához:
4 tojás
6,5 dkg cukor
fél csomag sütőpor
13 dkg liszt
1 citrom reszelt héja
4 evőkanál citromlé
3 evőkanál olaj
A krémhez:
3 dl tej
1 tasak vaníliás pudingpor
25 dkg túró
25 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
A tetejére:
eper
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citromlevet és az olajat. A lisztet átszitáljuk, elvegyítjük a sütőporral, a reszelt citromhéjjal, majd belekeverjük a cukros tojásos keverékbe és egynemű masszává dolgozzuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk és lazán beleforgatjuk a tésztába. Egy kizsírozott, kilisztezett tepsibe simítjuk a piskótamasszát, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A túrókrém elkészítése: a vaníliás pudingporból 3 evőkanál cukorral és a tejjel sűrű pudingot főzünk. A langyos pudinghoz hozzákeverjük a mascarponét, majd a túrót is hozzátesszük. A krémet robotgép segítségével jól kikeverjük, majd rákenjük a kihűlt piskótára. A sütemény tetejét félbevágott eperszemekkel díszítjük.