Mascarponés köleskrém eperrel
Hozzávalók:
10 dkg köles
4 dl tej
egy csipet só
5 evőkanál cukor (ízlés szerint növelhető, csökkenthető)
egy citrom reszelt héja
250 g mascarpone
250 g eper
Elkészítés:
A kölest alaposan megmossuk, majd egy éjszakára beáztatjuk. Másnap az vizet leszűrjük a kölesről. A köleshez hozzáöntjük a tejet, ízesítjük egy csipet sóval, cukorral, reszelt citromhéjjal, majd lassú tűzön, kevergetve puhára főzzük. A kihűlt tejbeköleshez hozzákeverjük a mascarponét, majd habverővel habosra keverjük. A krémből a poharakba kanalazunk egy adagot, megszórjuk eperdarabokkal, majd ismét krém következik, a tetejére eperdarabokat halmozunk.
De finom lehet, jó párosításnak tűnik :-) Igazi különlegesség :-)
VálaszTörlésKöszönöm. :)
TörlésNagyon szép!
VálaszTörlésKöszönöm. :)
VálaszTörlés