Itt az eperszezon, amit egyszerűen imádok! Szerintem nem lehet nem szeretni ezt a gyümölcsöt, bármilyen formában és mennyiségben meg tudom
enni. Sütibe is kerül mindig, idén ez volt az első finomság, amit csináltam. Ellenállhatatlanul finom! :)
Epres mascarponés kocka
Hozzávalók:
A piskótához:
4 tojás
10 dkg cukor (én csak 6 dkg-ra csökkentettem)
12 dkg liszt
3 dkg kakaó
fél csomag sütőpor
4 evőkanál víz
4 evőkanál olaj
A krémhez:
40 dkg eper
50 dkg mascarpone
300 g joghurt
cukor ízlés szerint
12 g zselatin
A tetejére:
eper
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgákat a cukorral a robotgép habverőjével habosra keverjük majd belecsorgatjuk az olajat és a vizet is. A sütőport, a lisztet, a kakaót összevegyítjük és beleszitáljuk a tojásos részbe, majd elkeverjük. Ezt követően a kemény habbá tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk a kakaós tésztába. A masszát kizsírozott, kilisztezett tepsibe simítjuk és 12-15 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
A krémhez az epret cukorral összeturmixoljuk. A joghurtot kikeverjük a mascarponéval, majd az eperpürét is hozzákeverjük. A zselatint beáztatjuk, 1-2 percig állni hagyjuk. Alacsony tűzön meglangyosítjuk majd hozzáadjuk a epres mascarponés krémhez.
A krémet rákenjük a kihűlt piskótára, a tetejét eperrel kirakjuk. A sütit hűtőbe tesszük legalább 3 órára, hogy a krém megszilárduljon. Tálaláskor kockára vágjuk.
Nagyon fincsi lehetett :-)
VálaszTörlés