Egy könnyű sütemény húsvétra! Omlós tészta egy réteg meggypudinngal és édes tojáshabbal a tetején.
Áldott, békés húsvétot kívánok minden Olvasómnak, Követőmnek! 🐇🌷
Habos meggypudingos kocka
Hozzávalók:
A linzertésztához:
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 kiskanál sütőpor
4 dkg darált eritrit
1 tojássárgája
5 dkg vaj
A meggypudinghoz:
2 tasak vaníliás pudingpor
1 üveg meggybefőtt (cukormentes)
A habhoz:
2 tojásfehérje
3 evőkanál eritrit
Elkészítés:
Egy nagy tálba tesszük, a lisztet, a sütőport és az eritritet. A felsoroltakat összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajat és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne. Ezután a tojássárgáját is hozzáadjuk és linzertésztát gyúrunk. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk. Egy kisebb tepsit vagy kerámiaformát kivajazunk, kilisztezünk, amibe a kinyújtott tésztát beleillesztjük.
A meggybefőtt levét leöntjük, a meggyet pedig kimagozzuk. A két pudingport a befőtt levével felfőzzük, majd mielőtt elkezd forrni a puding a magozott meggyet is hozzáadjuk. Sűrűsödésig főzzük a pudingot.
A meggyes pudingot ráöntjük a tepsibe lévő linzerre. A sütemény előmelegített sütőbe toljuk, 25-30 percig sütjük. Eközben a tojásfehérjét az eritrittel keményre verjük. Kivesszük a sütit a sütőből és a habot elterítjük a meggypudingon, majd még 5 percet sütjük a sütőben, hogy a hab megbarnuljon.