2021. január 28., csütörtök

Almás-mandulás sütemény

Rohanós napokon csak kevert sütire jut idő. Ez a mostani egy finom mandulás süti almával. Dióval is isteni lesz! Ha van körte, az is jó. :)


Almás-mandulás sütemény

Hozzávalók:

A tésztához:

2 tojás

1 dl tej

10 dkg cukor (nálam eritrit)

8 dkg vaj (nem margarin!)

10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt

10 dkg őrölt mandula

1 teáskanál fahéj

1 teáskanál szegfűszeg

fél csomag sütőpor

csipet só

A tetejére:

2 közepes alma szeletekre vágva

2 marék mandulapehely

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral/eritrittel habosra keverjük. Hozzáadjuk a vajat és tovább habosítjuk. Amikor már világos habbá vertük, akkor beleöntjük a tejet is.

A lisztet elkeverjük a darált mandulával, a csipet sóval, a fahéjjal, a szegfűszeggel és a sütőporral. Ezt a lisztes részt a tojásos keverékhez adjuk és elkeverjük. A tésztát kivajazott kerámiaformába simítjuk. A tetejére tesszük a szeletekre vágott almát és megszórjuk mandulapehellyel.

A süteményt betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végzünk, mielőtt kivesszük.


2 megjegyzés:

  1. De finom lehetett az alma és a mandula együtt, nem beszélni az illatos fűszerekről 😊.

    VálaszTörlés
  2. Valóban jól illik egymáshoz a mandula és az alma. A fűszer pedig tovább fokozza az ízeket. :)

    VálaszTörlés