Helyfelszabadító hadműveletet történt a fagyasztóban, így az epret fel kellett használni. A gyümölcs ebben az egészséges, alacsony szénhidráttartalmú túrós sütiben végezte. Mindenki elégedett volt vele. Meggyel, áfonyával vagy őszibarackkal is isteni lesz! :)
Hozzávalók:
A túrómasszához:
500 g túró
30 g őrölt mandula
10 g útifűmaghéj (zabliszttel helyettesíthető)
2 tojás
200 g tejföl
ízlés szerint édesítő
csipet só
kevés vaníliakivonat
300 g eper
A morzsához:
60 g zabpehelyliszt
20 g őrölt mandula
30 g vaj
30 g eritrit (vagy másmilyen édesítő)
Elkészítés:
Egy nagyobb tálba tesszük a túrót. Hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, az édesítőt, a csipet sót és a vaníliakivonatot. Minden hozzávalót botmixerrel összedolgozunk. Ezt követően az őrölt mandulát és az útifűmaghéjat is belekeverjük. A túrómasszát kivajazott kerámiaformába simítjuk és az eperszemeket belenyomkodjuk.
A zabpehelylisztet, az őrölt mandulát és az eritritet összekeverjük, majd a vajjal elmorzsoljuk. A mandulás morzsát rászórjuk a sütemény tetejére és előmelegített sütőben toljuk, körülbelül 30 perc alatt készre sütjük.
Nagyon szép, és persze nagyon finom süti lehetett 😀
VálaszTörlésKöszi! :) Tényleg finom volt! 😀
TörlésEz akkor egy túró morzsasüti. Csak jó lehet ilyen összetevőkkel.
VálaszTörlésIgen, az. Nagyon finom volt. :)
VálaszTörlésDe jól néz ki! Ez volt az első gondolatom- aztán elolvasva az összetevőket egész beleszerettem. :-)
VálaszTörlés