A 2020-as évet egy könnyed édességgel kezdem, amit újévre készítettem. Látványos finomság, ugyanakkor nem kell hozzá nagy tudomány és könnyű elkészíteni. És még egy érv mellette: alakbarát, továbbá diabéteszesek is fogyaszthatják.. A sok-sok karácsonyi sütemény után jól fog esni ez a sütés nélküli desszert.
Narancsos-gránátalmás túrókuglóf
Hozzávalók:
A narancsos részhez:
3 dl 100 %-os narancslé
1 csomag színtelen tortazselé
2 marék gránátalmamag
A túrós részhez:
500 g félzsíros túró
400 g görög joghurt
édesítő ízlés szerint
2 marék gránátalmamag
20 g zselatin
Elkészítés:
Egy nagyobb kuglófformát folpackkal kibélelünk.
A
színtelen tortazselét felöntjük a narancslével. A narancsos tortazselét folytonos keverés
közben lassú tűzön forrástól számítva 1 percig főzzük. A zselét pár
percig állni hagyjuk, majd amikor már az állaga kezd sűrűsödni, akkor a gránátalmamagokat is beleszórjuk. A narancsos-gránátalmás zselét a folpackkal kibélelt kuglóformába öntjük.
A félzsíros túrót az édesítővel és a görög joghurttal botmixer segítségével krémesre keverjük. Ezután hozzáadjuk a gránátalmamagokat.
A zselatint kis lábasba szórjuk és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.
Hagyjuk megduzzadni, majd alacsony lángon folyamatos kevergetés mellett
felmelegítjük. Ne forraljuk fel! A langyos zselatinhoz hozzákeverünk két
evőkanál joghurtos túrókrémet, majd az egészet hozzákeverjük a túrókrémhez. A gránátalmás túrókrémet ráöntjük a kuglófformában lévő narancsos zselére. A túrókuglófot egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni. Ha megdermedt szeletelhető.
Nagyon szép és mutatós finomsággal kezdted az újévet, igazi téli hangulatú 😊
VálaszTörlésKöszönöm! :)
TörlésÓ, de guszta! Nem maradt véletlenül?
VálaszTörlésKöszönöm! Sajnos nem maradt. Annyira finom volt, hogy 1 nap alatt elfogyott. 😊
VálaszTörlés