2017. április 25., kedd

Kókuszos-csokoládékrémes linzer

A linzer hagyományos aprósütemény, amit nagyon szeretek, mert egyszerű, napokkal előtte elkészíthető és dobozban sokáig eláll. Ezenkívül nagyszerűen variálható sütemény. Gyakran sütöm. Idén húsvétra egy új variációt készítettem: kókuszosat csokoládékrémmel töltve. Nagyon finom sütemény lett, a kókusz és a csokoládé nagyon jó párost alkot együtt. :)

Kókuszos-csokoládékrémes linzer
Hozzávalók:
A linzertésztához: 
1 tojássárgája
25 dkg liszt
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg porcukor
20 dkg vaj
1 teáskanál sütőpor
1 tasak vaníliás cukor

A csokoládékrémhez:
10 dkg étcsokoládé
1 dl habtejszín

Díszítéshez:
vaníliás porcukor

Elkészítés:
A lisztet a porcukorral, a kókuszreszelékkel, a sütőporral, a vaníliás cukorral összekeverjük. Belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát betesszük a hűtőbe pihenni kb. egy órára, de legalább 30 percre.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és tetszőleges kiszúróval formával kiszaggatjuk őket. A linzereket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben közepes hőfokon 10 percig sütjük.
A  krémhez az étcsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, majd ráöntjük a tejszínt és jól összekeverjük, hogy a hozzávalók megfelelően elegyedjenek. A krémet 10 percig hűtjük, majd robotgéppel habosra keverjük.
Amikor a linzerek kihűltek, a csokoládékrémmel összeragasztjuk őket. Ízlésed szerint vaníliás porcukrot szitálunk a tetejükre.

Háttérben a mákos zserbó

1 megjegyzés:

  1. De kis helyesek! Tetszik a formázás, így nem kell annyiszor újra gyúrni és nyújtani a tésztát.

    VálaszTörlés