Túrós köleskocka meggyel
Hozzávalók:
100 g köles
4 dl tej
4 tojás
250 g túró
5 evőkanál cukor (ízlés szerint növelhető)
egy csipet só
fél mokkáskanál sütőpor
1 citrom reszelt héja
250 g meggy
Elkészítés:
A kölest alaposan megmossuk, majd egy éjszakára annyi vízbe áztatjuk, hogy ellepje. Másnap az vizet leszűrjük a kölesről. A tejhez hozzáadjuk a csipet sót és a cukrot, majd a kölest megfőzzük benne. A kihűlt kölest elkeverjük a citromhéjjal, a sütőporral, az áttört túróval és a tojások sárgájával. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan hozzáforgatjuk a köleses masszához. Az elkészült tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és a meggyet a tetejére halmozzuk.
180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Ez tulajdonképpen olyasmi mint a rizskoch, vagyis köleskoch? :-D Nagyon jól néz ki, bírom ezt az egészséges vonalat!
VálaszTörlésIgen olyan, csak túró is van a tésztájába. Próbálok egészségesen táplálkozni és ezt a süteményeknél is igyekszem megvalósítani.
TörlésNekem is a rizskoch jutott eszembe róla! :-) De bármi is, biztos finom! Terveztem is kipróbálni édesen a kölest.
VálaszTörlésTeljesen olyan, mint a rizskoch, csak egészségesebb. Én már régóta barátságot kötöttem a kölessel, nagyon finom, főleg édességként. Próbáld ki!
TörlésIsmét egy finom és egészséges süti! Én is szoktam - ha ritkán is - kölesből sütni, de így túróval gazdagítva biztos finomabb, szívesen megkóstolnám :-)
VálaszTörlésKöszönöm. Nagyon finom lett túróval, de anélkül is szeretem a köleskochot.
Törlés