2021. április 25., vasárnap

Mandulás almatorta karamellpudinggal

Nálam az alma népszerűsége töretlen. Ősszel, télen, tavasszal és nyáron szívesen fogyasztom. A tavasz kezdetén sütöttem ezt a mandulás almatortát karamellpudinggal a tetején. Nagyon finom lett! Cukormentes és liszt is kevés van benne, így a diétázok is bátran fogyaszthatják. :) 



Mandulás almatorta karamellpudinggal

Hozzávalók:

A piskótához:

3 tojás

75 g eritrit /cukor

120 g tejföl

0,5 dl tej

100 g darált mandula

65 g teljes kiőrlésű búzaliszt

fél csomag sütőpor


2 alma


A tetejére:

1 tasak karamellpuding

3 evőkanál eritrit/cukor

4,5 dl tej

2 marék mandulahasáb


Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük az eritrittel/cukorral, majd hozzákeverjük a tejet és a tejfölt. A keverékhez hozzászitáljuk a lisztet, beletesszük a sütőport, a darált mandulát, majd alaposan összekeverjük. Ezt követően óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét is.

A tortaformát kivajazzuk. Az almákat meghámozzuk, szeletekre vágjuk és a forma alját kirakjuk velük. A mandulás piskótamasszát ráöntjük a a tortaformában lévő almaszeletekre. A süteményt előmelegített sütőbe toljuk és tűpróbáig sütjük.

A karamellás pudingport a tejjel és az eritrittel megfőzzük.

Sütés után megvárjuk, hogy kihűljön a torta. Ezután egy tálra kiborítjuk, úgy hogy az almaszeletek felül legyenek. A kész karamellpudingot a tortára simítjuk. Díszítésként megszórjuk a tetejét mandulahasábokkal.




2021. április 19., hétfő

Gesztenyekrémes kocka (sütés nélküli)

Pillanatok alatt elkészül ez a sütés nélküli gesztenyekrémes süti. A könnyed gesztenyés-tejszínes krém garantálja az élvezetet. 😊


Gesztenyekrémes kocka (sütés nélküli)

Hozzávalók:

A kekszalaphoz:

10 dkg cukormentes darált keksz

4 dkg vaj


A tejszínes-gesztenyés krémhez:

200 g cukormentes gesztenyepüré

3 dl tejszín

6 dkg eritrit

6 g zselatin


Elkészítés:

A gesztenyepürét villával áttörjük, majd fél dl tejszínnel krémesre keverjük. A maradék tejszínből (hideg) az eritrittel kemény habot verünk. A tejszínhabot óvatosan hozzáforgatjuk a gesztenyekrémhez. A zselatint kevés vízzel meglangyosítjuk, majd hozzákeverjük a tejszínes-gesztenyés krémhez. A kész gesztenyekrémet rásimítjuk a kekszalapra, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük. 



2021. április 14., szerda

Áfonyás muffin

Ki ne szeretné a muffint? Egyszerű és elronthatatlan süti. Mivel gyors és nem nagy ördöngösség, egyik délután sütöttem egy adagot. Diétás, cukormentes és áfonyás! :)


Áfonyás muffin

Hozzávalók: (8 db)

10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt

4 dkg szójaliszt (helyettesíthető darált mandulával vagy dióval)

egy csipet só

édesítőszer

1,2 dl tej

2 tojás

3 evőkanál olaj

1 teáskanál sütőpor


áfonya


Elkészítés:

Az egész tojásokat habosra keverjük az édesítővel. Hozzáadjuk a tejet, a sót és az olajat. Beletesszük a szójalisztet, a teljes kiőrlésű lisztet és a sütőport. Az egészet összekeverjük. A tésztát muffinpapírral bélelt formába adagoljuk, a tetejükre áfonyát szórunk. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült -e a muffin.


2021. április 11., vasárnap

Tejszínes-vaníliapudingos kocka

Nem is tudom, hogy mit mondhatnék erről a sütiről. Talán csak annyit, hogy krémes, habos és nagyon finom. Nem bonyolult elkészíteni, ennélfogva egy vasárnapi ebéd tökéletes lezárása lehet. 😊



Tejszínes-vaníliapudingos kocka

A kakaós kevert tésztához:

4 tojás

75 g zabpehelyliszt

75 g teljes kiőrlésű búzaliszt

1,5 evőkanál kakaópor

csipet só

édesítő (nálam eritrit)

1 tasak sütőpor

1 dl víz

1 dl olaj


A vaníliapudinghoz:

2 tasak főzős vaníliapudingpor

6,5 dl tej

5 evőkanál eritrit


A tetejére:

2,5 dl habtejszín

4-5 evőkanál eritrit

3 teáskanál Dr. Oetker Expressz zselatin fix 


Elkészítés:

A tojásokat az édesítővel (eritrittel) habosra keverjük, majd hozzáöntjük a vizet és az olajat. Egy másik tálban összekeverjük a zablisztet, a teljes kiőrlésű búzalisztet, a sütőport, a kakaóport és a sót. A sütőporos lisztkeveréket hozzákeverjük a nedves részhez. A tésztát kilisztezett, kivajazott tepsibe öntjük és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A vaníliás pudingporokat a tejjel és az eritrittel megfőzzük és rásimítjuk a kihűlt kakaós tésztára. 

A tejszínt megédesítjük, majd gépi habverővel habbá verjük. Amikor felverődött a tejszínhab hozzáadjuk a zselatin fixet. A tejszínhabot a vaníliapuding tetejére simítjuk. A sütemény kockára vágva kínáljuk. 


2021. április 8., csütörtök

Almás kevert süti magvakkal

Ha nem akar sokat dolgozni az ember a konyhában, akkor a kevert sütik mindig jól jönnek. Ez az almás változat nagy kedvencem lett, annyira, hogy az első sütést követően újra elkészítettem. Szóval tuti receptről van szó! A szójaliszttől nem kell megijedni, azért van benne, mert így a süti fehérjetartalma nagyobb, a szénhidráttartalma pedig kisebb lesz. Aki nem tart otthon ilyen lisztet, nyugodtan helyettesítheti más liszttel. 


Almás kevert süti magvakkal

Hozzávalók:

100 g teljes kiőrlésű búzaliszt

25 g szójaliszt

25 g kókuszreszelék

2 tojás

5 evőkanál olaj

1 dl tej

125 g reszelt alma

fél csomag sütőpor

2 mokkáskanál fahéj

3-5 evőkanál eritrit


A tetejére: 

magvak: dió, kesudió, mandula, törökmogyoró


Elkészítés:

Összekeverjük egy tálban a nedves hozzávalókat: a tojást, a tejet, az olajat, majd hozzáadjuk a reszelt almát is. Ezután hozzáadjuk a teljes kiőrlésű búzalisztet, a szójalisztet, a kókuszreszeléket, a fahéjat, a sütőport és az eritritet. Összekeverjük az egészet, majd egy kisebb kivajazott tepsibe öntjük. A tészta tetejére tesszük a magvakat. Előmelegített sütőben, 180 fokon tűpróbáig sütjük.


2021. április 6., kedd

Sült túrópite áfonyával

Tészta nélküli könnyed túrópite. Van már hasonló a blogon, de egy kicsit másabbak az arányok. Egyszerű, krémes és alakbarát. 🥰 👉


Sült túrópite áfonyával

Hozzávalók:

500 g túró

200 g görög joghurt

3 egész tojás

1 csomag vaníliás pudingpor

édesítő

2 marék áfonya


Elkészítés:

A túrót, a joghurtot, a tojást és az édesítőt egy nagy tálba tesszük, majd botmixerrel összeturmixoljuk. Ezt követően hozzákeverjük a vaníliás pudingport. A túrómasszát kivajazott formába öntjük. A tetejére rászórjuk az áfonyát és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.