Nálam az alma népszerűsége töretlen. Ősszel, télen, tavasszal és nyáron szívesen fogyasztom. A tavasz kezdetén sütöttem ezt a mandulás almatortát karamellpudinggal a tetején. Nagyon finom lett! Cukormentes és liszt is kevés van benne, így a diétázok is bátran fogyaszthatják. :)
Mandulás almatorta karamellpudinggal
Hozzávalók:
A piskótához:
3 tojás
75 g eritrit /cukor
120 g tejföl
0,5 dl tej
100 g darált mandula
65 g teljes kiőrlésű búzaliszt
fél csomag sütőpor
2 alma
A tetejére:
1 tasak karamellpuding
3 evőkanál eritrit/cukor
4,5 dl tej
2 marék mandulahasáb
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük az eritrittel/cukorral, majd hozzákeverjük a tejet és a tejfölt. A keverékhez hozzászitáljuk a lisztet, beletesszük a sütőport, a darált mandulát, majd alaposan összekeverjük. Ezt követően óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét is.
A tortaformát kivajazzuk. Az almákat meghámozzuk, szeletekre vágjuk és a forma alját kirakjuk velük. A mandulás piskótamasszát ráöntjük a a tortaformában lévő almaszeletekre. A süteményt előmelegített sütőbe toljuk és tűpróbáig sütjük.
A karamellás pudingport a tejjel és az eritrittel megfőzzük.
Sütés után megvárjuk, hogy kihűljön a torta. Ezután egy tálra kiborítjuk, úgy hogy az almaszeletek felül legyenek. A kész karamellpudingot a tortára simítjuk. Díszítésként megszórjuk a tetejét mandulahasábokkal.