Ezzel a remek sütivel
kívánok minden kedves olvasómnak áldott húsvétot! :)
Csokis gesztenyekrémes kocka
Hozzávalók:
A kakaós piskótához:
4 tojás
16 dkg liszt
4 dkg kakaópor
10 dkg cukor
8 evőkanál olaj
0,5 dl tej
1 csomag sütőpor
A gesztenyekrémhez:
25 dkg gesztenyemassza
25 dkg mascarpone
2 dl habtejszín
1 csomag expressz zselatinfix
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg cukor
A csokimázhoz:
10 dkg vaj
3 púpozott evőkanál kakaópor
10 dkg porcukor
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a
fehérjét kemény habbá verjük. A tojás sárgáját a cukorral, az olajjal és a
tejjel habosra keverjük. A kakaóport, a lisztet és a sütőport összeszitáljuk és
beledolgozzuk a tojássárgájás részbe. Végül óvatosan a tojások felvert
habját is beleforgatjuk. Kivajazott tepsibe öntjük és 20-25 percig sütjük.
Tűpróba!
Elkészítjük a gesztenyés krémet.
Ehhez a mascarponét elkeverjük a cukorral,a vaníliás cukorral majd hozzáadjuk a
gesztenyemasszát és jól kikeverjük. Ezután a zselatinfixszel a tejszínt
kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a gesztenyés krémhez.
A kakaós piskótát kettévágjuk. Az alsó lapra
rásimítjuk a gesztenyés krémet, majd rátesszük a másik piskótalapot. A sütit
tetejét bevonjuk csokimázzal. Ehhez a hozzávalókat kis lángon, állandó
keveréssel összeolvasztjuk. Amikor már nem érezni a cukorszemcséket és
egyenletes krémet kaptunk, akkor ráöntjük a süti tetejére, és gyorsan
elsimítjuk. Pár órára hideg helyre tesszük dermedni.