Kakaós piskóta krémes túrókrémmel és kiwivel. Egy kicsit le vagyok maradva a recept közzétételével, mert két héttel ezelőtt sütöttem. Könnyű túrós-gyümölcsös finomság, amit a kollégáim is nagyon dicsértek. Húsvétra is elkészíthető, mert egyszerű, finom és tavaszt idéző színével látványra sem utolsó. :)
Kiwis túrókocka
Hozzávalók:
A piskótához:
3 tojás
10 dkg cukor
3 evőkanál olaj
0,5 dl tej
fél csomag sütőpor
15 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
A túrós krémhez:
500 g túró
2 dl tejföl
1,5 dl habtejszín
12-15 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
10 g zselatin
A tetejére:
7-8 darab kivi
1 tasak tortazselé
3 dl víz
2 tasak vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat és a tejet. Ezt követően beledolgozzuk a kakaóporral és sütőorral elkevert lisztet. Végül óvatosan a tojások felvert habját is beleforgatjuk. A masszát kivajazott tepsibe (20 x 30 cm-es) öntjük és 20-25 percig sütjük. Tűpróba!
Ezután következik a
töltelék elkészítése. A túrót a tejföllel, a cukorral, a vaníliás cukorral kikeverjük.
A habtejszínt habbá verjük és ezt is hozzáadjuk a túrós keverékhez. A zselatinra annyi vizet öntünk, hogy
ellepje, kicsit hagyjuk duzzadni, majd lassú tűzön meglangyosítjuk. A
túrókrémből egy kanálnyit hozzáverünk a zselatinhoz, majd hozzákeverjük a többi
krémhez.
A túrós tölteléket rákenjük a kakaós piskótára.
A kiwiket meghámozzuk,
majd kerek szeletekre vágjuk és rátesszük a túrókrémre. A vízben feloldjuk a
vaníliás cukrot. A vaníliás vízzel elkészítjük a tortazselét a tasakon lévő leírás szerint
és ráöntjük a kiwikre. A sütit hideg helyre tesszük dermedni, majd kockákra
vágjuk.
Szépséges! :-))
VálaszTörlésDe szép üde tavaszi színe van a kivinek! És nem utolsó sorban nagyon finom lehet :-)
VálaszTörlés