A kevert sütik a világ legegyszerűbb és leggyorsabb finomságai közé tartoznak. Nyáron különösen szezonjuk van, hiszen friss gyümölccsel készíthetjük. Nálam most egy banános tészta készült meggyel. Az alábbi receptet módosítottam egy kicsit. Ajánlom, mert a banán és a meggy nagyon jól passzolnak egymáshoz.
Banános-meggyes kevert süti
Hozzávalók:
A kevert tésztához:
1 tojás
125 g cukor
1 közepes banán
80 ml olaj
250 ml tej
200 g liszt
50 g zabpehelyliszt
fél tasak sütőpor
A tetejére:
10-15 dkg meggy
Elkészítés:
Egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet, a zabpehelylisztet és a sütőport.
A banánt botmixerrel pürésítjük. A meggyet kimagozzuk.
Egy másik tálba beleütjük a tojást és robotgéppel habosra verjük. Hozzáadjuk a cukrot, majd tovább verjük. A felhabosított cukros tojáshoz hozzáöntjük a banánpürét, az olajat, a tejet és elkeverjük a hozzávalókat. Ezután a a sütőporos lisztet is hozzáadjuk, majd a tésztát simára keverjük.
A tepsit kivajazzuk, kilisztezzük, a tésztát beleöntjük és elsimítjuk. A tészta tején elosztjuk a magozott meggyet. A süteményt előmelegített sütőbe toljuk és tűpróbáig sütjük.
Ha megsült, kockára vágva tálaljuk.