Két nappal ezelőtt sütöttem ezt a sütit. Gyors, egyszerű és finom.
Diós meggyes kevert süti
Hozzávalók:
A kevert tésztához:
100 g liszt
40 g darált dió
1 kiskanál sütőpor
fél kiskanál fahéj
70 g cukor
50 g olaj
fél dl tej
1 tojás
A tetejére:
2 marék magozott meggy
Elkészítés:
A tojást a cukorral alaposan elkeverjük. Majd hozzáadjuk az olajat és a tejet. Egy tálban a lisztet, a diót, a sütőport és a fahéjat összekeverjük, majd a tojásos részhez adjuk és simára keverjük. Kivajazott, kilisztezett formába öntjük a masszát, a tetejét kirakjuk magozott meggyel, majd 180 fokon tűpróbáig sütjük.
2019. július 8., hétfő
2019. július 2., kedd
Epres joghurttorta
Az eper az egyik kedvenc gyümölcsöm, így a szezonja idején megpróbáltam a lehető legtöbb formában felhasználni. A finom eperrel egy könnyű, mutatós joghurttortát készítettem. Isteni lett!
Epres joghurttorta
Hozzávalók: (18 cm-es tortaformához)
A kakaós piskótához:
2 tojás
2 evőkanál eritrit
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál mandulaliszt
1 kávéskanál útifűmaghéjliszt
A fehér joghurtkrémhez:
300 g görög joghurt
5 kanál eritrit (ízlés szerint lehet több is kevesebb is)
5 g zselatin
Az epres joghurtkrémhez:
200 g görög joghurt
6-8 evőkanál eritrit (függ az ízléstől és az eper édességétől)
200 g eper
10 g zselatin
Díszítéshez:
egy szem eper
Elkészítés:
A piskóta: A
tojásokat
kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgákat
az eritrittel
habosra keverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a kemény tojáshabot.
Ezután hozzáadjuk a kakaóport, a mandulalisztet és az útifűmaghéjat, majd laza mozdulatokkal
belekeverjük. Egy 18 cm-es tortaformát kizsírozunk, kilisztezünk majd a kakaós piskótamasszát egy spatulával egyenletesen belesimítjuk. A piskótát előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)
A fehér joghurtkrém: A görög joghurtot kikeverjük az eritrittel.
A zselatint egy kis lábasba szórjuk,
ráöntünk annyi vizet, hogy ellepje és hagyjuk, hogy megduzzadjon. Ezt
követően a zselatint kis lángon meglangyosítjuk, majd belekeverjük a
joghurtba. Ezután a zselatinos joghurtot ráöntjük a kihűlt piskótalapra.
Az epres joghurtkrém: A megmosott epret botmixerrel pürésítjük. A joghurtot az eritrittel kikeverjük, majd hozzáöntjük az eperpürét és az egészet összekeverjük. A zselatinra kevés vizet öntünk, hagyjuk megduzzadni. Ezt követően a zselatint kis lángon meglangyosítjuk, majd belekeverjük az epres joghurtba. Ezután az epres joghurtkrémet ráöntjük a kihűlt fehér joghurtkémre, közepébe egy szem epret teszünk díszítésként. A joghurttortát egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
Az epres joghurtkrém: A megmosott epret botmixerrel pürésítjük. A joghurtot az eritrittel kikeverjük, majd hozzáöntjük az eperpürét és az egészet összekeverjük. A zselatinra kevés vizet öntünk, hagyjuk megduzzadni. Ezt követően a zselatint kis lángon meglangyosítjuk, majd belekeverjük az epres joghurtba. Ezután az epres joghurtkrémet ráöntjük a kihűlt fehér joghurtkémre, közepébe egy szem epret teszünk díszítésként. A joghurttortát egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
2019. június 14., péntek
Chia puding meggyes joghurttal
Egyik kedvenc reggelim a chia puding. Nemcsak egészséges, hanem finom is és nem utolsósorban végtelen egyszerű elkészíteni. A chia puding sokféle módon tálalható, én nemrég friss meggy felhasználásával készült joghurttal rétegeztem. Csodás, kalóriaszegény édesség született. :)
Chia puding meggyes joghurttal
Hozzávalók: (2 pohárhoz)
Chia pudinghoz:
3 dl tej
2 evőkanál eritrit
3 evőkanál chia mag
A meggyes joghurthoz:
180 g natúr joghurt
100 g magozott meggy
3 evőkanál eritrit
Díszítéshez:
néhány szem meggy
Elkészítés:
A tejet kimérjük és belekeverjük az eritritet. Az édes tejbe beleszórjuk a chiamagot, alaposan elkeverjük és egy
éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy a magok megduzzadjanak.
Másnap
a kimagozott meggyet botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk az eritritet majd összekeverjük a natúr joghurttal. Egy pohár aljára teszünk két kanál meggyes joghurtot, majd rákanalazunk chia puding felét, majd ismét 2 kanál meggyes joghurt következik. Díszítésként meggyet teszünk a tetejére. A másik pohárral is így járunk el.
2019. június 5., szerda
Áfonyás sajttorta
Nagy rajongója vagyok a sajttortának, a krémje a legfinomabb. Most vasárnap ezt az áfonyás változatot készítettem. Isteni finom lett! :)
Áfonyás sajttorta
Hozzávalók:
A kekszalaphoz:
100 g darált korpovit keksz
30 g darált eritrit
50 g vaj
A krémhez:
250 g mascarpone
150 g joghurt
1 tojás
50 g eritrit
2 marék áfonya
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a darált kekszet és az eritritet. Hozzáadjuk a
vajat majd összegyúrjuk. A kekszalapot kivajazott 18 cm-es tortaformába nyomkodjuk.
A tésztát 10 percig elősütjük.
A mascarponét összekeverjük a joghurttal és az eritrittel. Ezt követően hozzáadjuk az egész tojást majd jól elkeverjük. Ráöntjük a krémet a kissé elősütött meleg kekszalapra, a tetejére
pedig rászórjuk az áfonyát.
2019. május 30., csütörtök
Kakaós túrós szelet
Ha szeretitek a gyors, egyszerű sütiket, akkor ez Nektek való! Ez a túrós süti vendégvárónak vagy ebéd utáni desszertnek is szuper! :)
Kakaós túrós szelet
Hozzávalók:
A tésztához:
10 dkg vaj
8 dkg cukor
2 tojás
1 tasak vaníliás cukor
15 dkg liszt
fél tasak sütőpor
2 evőkanál kakaópor
1 dl tej
A túrós krémhez:
450 g túró
150 g tejföl
1 tasak vaníliás cukor
3-4 kanál porcukor (ízlés szerint)
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgájához hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és elektromos habverővel habosra verjük, majd hozzáadjuk a vajat és tovább habosítjuk. Ezután beleöntjük a tejet. A lisztet, a kakaóport és a sütőport elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojásos-vajas részhez és egynemű masszává keverjük. A kakaós tésztába óvatosan beleforgatjuk a kemény tojáshabot. A püspökkenyérformát kivajazzuk és kilisztezzük, majd a kakaós tésztát beleöntjük és elegyengetjük a formában. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A túrót a cukorral, a vaníliás cukorral és a tejföllel krémesre keverjük. Amikor kihűlt a kakaós tészta hosszában kettévágjuk. Az alsó tésztalapra rákenjük a túrókrém felét, majd ráfektetjük a másik tésztalapot és a maradék krémmel bevonjuk a tetejét. Egy órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
Címkék:
kakaó,
krémes süti,
püspökkenyér forma,
tejföl,
túró
2019. május 8., szerda
Pudingos-joghurtos kocka
Kráter süti ihlette alkotásom. A kakaós kevert tésztába vaníliás puding van szaggatva, a tetejét pedig édes joghurtréteg borítja. Finom édes sütemény, amely egyszerű, könnyen elkészíthető és olcsó is. :)
Pudingos-joghurtos kocka
Hozzávalók:
A kevert tésztához:
2 tojás
10 dkg cukor
8 dkg vaj
1 dl tej
18 dkg liszt
1 teáskanál fahéj
2 evőkanál kakaópor
fél csomag sütőpor
A vaníliapudinghoz:
1 tasak vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej
A joghurtos réteghez:
600 g görög joghurt
80 g porcukor
2 tasak vaníliás cukor
20 g zselatin
Elkészítés:
Hozzávalók:
A kevert tésztához:
2 tojás
10 dkg cukor
8 dkg vaj
1 dl tej
18 dkg liszt
1 teáskanál fahéj
2 evőkanál kakaópor
fél csomag sütőpor
A vaníliapudinghoz:
1 tasak vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej
A joghurtos réteghez:
600 g görög joghurt
80 g porcukor
2 tasak vaníliás cukor
20 g zselatin
Elkészítés:
Egy tálban a lisztet, a fahéjat, a kakaóport és a sütőport összekeverjük. Az egész tojásokat a cukorral robotgép segítségével habosra keverjük. Hozzáadjuk a vajat és azzal tovább habosítjuk. Ezt követően hozzáöntjük a tejet és a kakaós-sütőporos lisztet és az egészet egyneművé tésztává keverjük.
A tésztát kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük. Ezután elkészítjük a vaníliáspudingot.
A pudingport egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, majd 2 dl tejjel kikeverjük. Ezután a maradék tejet felforraljuk. A cukorral és a pudingporral kikevert tejhez lassan adagolva hozzáadjuk a forró tejet és 2 perc alatt sűrű pudinggá főzzük.
A langyosra hűlt pudingot kávéskanállal a kakaós tészta tetejére szaggatjuk. A tepsit előmelegített sütőbe toljuk, és a süteményt 25-30 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)
A langyosra hűlt pudingot kávéskanállal a kakaós tészta tetejére szaggatjuk. A tepsit előmelegített sütőbe toljuk, és a süteményt 25-30 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)
A joghurtot, a vaníliás cukrot és a porcukrot simára keverjük. A zselatint egy kis lábasba szórjuk, ráöntünk annyi vizet, hogy ellepje és hagyjuk, hogy megduzzadjon. Ezt követően a zselatint kis lángon meglangyosítjuk, majd belekeverjük a joghurtba. Az így elkészült joghurtot a kihűlt sütire önjük, majd betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen a puding és a joghurt. Kockára vágva kínáljuk.
Címkék:
fahéj,
görög joghurt,
kakaó,
kevert tészta,
pudingos,
vaníliás
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)