Nagy rajongója vagyok a sajttortának, a krémje a legfinomabb. Most vasárnap ezt az áfonyás változatot készítettem. Isteni finom lett! :)
Áfonyás sajttorta
Hozzávalók:
A kekszalaphoz:
100 g darált korpovit keksz
30 g darált eritrit
50 g vaj
A krémhez:
250 g mascarpone
150 g joghurt
1 tojás
50 g eritrit
2 marék áfonya
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a darált kekszet és az eritritet. Hozzáadjuk a
vajat majd összegyúrjuk. A kekszalapot kivajazott 18 cm-es tortaformába nyomkodjuk.
A tésztát 10 percig elősütjük.
A mascarponét összekeverjük a joghurttal és az eritrittel. Ezt követően hozzáadjuk az egész tojást majd jól elkeverjük. Ráöntjük a krémet a kissé elősütött meleg kekszalapra, a tetejére
pedig rászórjuk az áfonyát.
Micsoda finomság! Mi is szeretjük a sajttortát, egy időben viszonylag gyakran készült, aztán elmaradt. Vissza kéne térni rá...
VálaszTörlésKöszönöm. :) Mindenképp térjetek vissza rá, csodás desszert.
VálaszTörlés