2019. június 5., szerda

Áfonyás sajttorta

Nagy rajongója vagyok a sajttortának, a krémje a legfinomabb. Most vasárnap ezt az áfonyás változatot készítettem.  Isteni finom lett! :)



Áfonyás sajttorta
Hozzávalók:
A kekszalaphoz:
100 g darált korpovit keksz
30 g darált eritrit
50 g vaj

A krémhez:
250 g mascarpone
150 g joghurt
1 tojás
50 g eritrit

2 marék áfonya

Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a darált kekszet és az eritritet. Hozzáadjuk a vajat majd összegyúrjuk. A kekszalapot kivajazott 18 cm-es tortaformába nyomkodjuk.  A tésztát 10 percig elősütjük.
A mascarponét összekeverjük a joghurttal és az eritrittel. Ezt követően hozzáadjuk az egész tojást majd jól elkeverjük. Ráöntjük a krémet a kissé elősütött meleg kekszalapra, a tetejére pedig rászórjuk az áfonyát.
Ezután újra betesszük a sütőbe és kb.  kb 30-35 perc alatt megsütjük. Ha megsült, megvárjuk, amíg kihűl és fogyaszthatjuk.



2 megjegyzés:

  1. Micsoda finomság! Mi is szeretjük a sajttortát, egy időben viszonylag gyakran készült, aztán elmaradt. Vissza kéne térni rá...

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm. :) Mindenképp térjetek vissza rá, csodás desszert.

    VálaszTörlés