Egyik kedvenc reggelim a chia puding. Nemcsak egészséges, hanem finom is és nem utolsósorban végtelen egyszerű elkészíteni. A chia puding sokféle módon tálalható, én nemrég friss meggy felhasználásával készült joghurttal rétegeztem. Csodás, kalóriaszegény édesség született. :)
Chia puding meggyes joghurttal
Hozzávalók: (2 pohárhoz)
Chia pudinghoz:
3 dl tej
2 evőkanál eritrit
3 evőkanál chia mag
A meggyes joghurthoz:
180 g natúr joghurt
100 g magozott meggy
3 evőkanál eritrit
Díszítéshez:
néhány szem meggy
Elkészítés:
A tejet kimérjük és belekeverjük az eritritet. Az édes tejbe beleszórjuk a chiamagot, alaposan elkeverjük és egy
éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy a magok megduzzadjanak.
Másnap
a kimagozott meggyet botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk az eritritet majd összekeverjük a natúr joghurttal. Egy pohár aljára teszünk két kanál meggyes joghurtot, majd rákanalazunk chia puding felét, majd ismét 2 kanál meggyes joghurt következik. Díszítésként meggyet teszünk a tetejére. A másik pohárral is így járunk el.