Ismét meggyes következik. A hűtőben találtam egy zacskó fagyasztott meggyet. Gondolkodtam, hogy
mi legyen belőle, majd eszembe jutott, hogy a meggy a mákkal tökéletes
párost alkot. Nem volt sok időm bíbelődni a konyhába, így ezt az
egyszerű tortát hoztam össze: mákos kevert tésztán selymes mascarponés meggykrém pihen. Tényleg isteni lett, a meggyszezonban is
elkészítem majd. Húsvétra is ajánlom, mert krémes, egyszerű és
tökéletes. :)
Minden kedves látogatómnak kellemes húsvétot kívánok! :)
Meggykrémes máktorta
Hozzávalók:
A mákos tésztához:
3 tojás
10 dkg cukor
10 dkg darált mák
10 dkg liszt
5 evőkanál olaj
1/2 csomag sütőpor
2 evőkanál joghurt
A meggykrémhez:
250 g meggy (most fagyasztott)
1 dl meggylé
5-6 kanál cukor (ízlés szerint változtatható)
1 tasak vaníliás pudingpor
250 g mascarpone
A díszítéshez
egy marék meggy
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat összekeverjük: a lisztet, a darált mákot, a sütőport.
Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a joghurtot, végül pedig a száraz hozzávalókat is beleöntjük. Az egészet jól összedolgozzuk. A masszát kivajazott, kilisztezett tortaformába simítjuk, majd előmelegített sütőbe toljuk és tűpróbáig sütjük.
A magozott meggyet botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a cukrot, a meggylét, a pudingport, majd lassú tűzön felfőzzük, hogy sűrű krémet kapjunk. Az elkészült krémhez még melegen hozzákeverjük a mascarponét, majd rákenjük a kihűlt mákos tortalapra. A krém tetejére díszítésként meggyet halmozunk. Hagyjuk, hogy megdermedjen a krém, majd szeletelhetjük.