2017. március 3., péntek

Sajtos mascarponés pogácsa

Falatnyi pogácsákat hoztam, melynek tésztájába mascarpone került. A mascarpone nagyon jót tesz a pogácsának, másnap is finom puha, harmadnapra már nem maradt. :)

Sajtos mascarponés pogácsa
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
40 dkg mascarpone
2 tojássárgája
0,5 dl langyos tej
3 dkg élesztő
1 kiskanál cukor
3 kávéskanál só

A tetejére:
1 tojássárgája
reszelt sajt (én trappistát használtam)

Elkészítés: 
Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatjuk.  Egy nagy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a tojás sárgákat, a sót, a mascarponét majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt. A hozzávalókból ruganyos tésztát dagasztunk.

A tésztát letakarva egy órán keresztül kelesztjük.

A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, majd kinyújtjuk, és kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral borított tepsibe sorakoztatjuk. A tetejüket lekenjük tojássárgájával és reszelt sajtot szórunk rá.  Langyos helyen 30 percet kelesztjük, eközben a sütőt előmelegítjük.  
A kelesztési idő letelte után a pogácsákat  előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük. (Sütőfüggő!)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése