Falatnyi pogácsákat hoztam, melynek tésztájába mascarpone került. A mascarpone nagyon jót tesz a pogácsának, másnap is finom puha, harmadnapra már nem maradt. :)
Sajtos mascarponés pogácsaHozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
40 dkg mascarpone
2 tojássárgája
0,5 dl langyos tej
3 dkg élesztő
1 kiskanál cukor
3 kávéskanál só
A tetejére:
1 tojássárgája
reszelt sajt (én trappistát használtam)
Elkészítés:
Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatjuk. Egy nagy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a tojás sárgákat, a sót, a mascarponét majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt. A hozzávalókból ruganyos tésztát dagasztunk.
A tésztát letakarva egy órán keresztül kelesztjük.
A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kicsit
átgyúrjuk, majd kinyújtjuk, és kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A
pogácsákat sütőpapírral borított tepsibe sorakoztatjuk. A tetejüket lekenjük
tojássárgájával és reszelt sajtot szórunk rá.
Langyos helyen 30 percet kelesztjük, eközben a sütőt előmelegítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése