A héten megint sütöttem egy nagy tepsi almás pitét, mert annyira finom és megunhatatlan. Így most egy korábban készült túrós sütit hoztam, de nem teljesen azzal a túrós vajkrémmel, amit többen is ismertek. Annyiban más, hogy a túrókrémben két tejszínes puding van, s kevesebb vaj. Nekünk nagyon ízlett, mert nem szeretjük a nehéz vajas krémet. A tésztája nagyon jó, könnyű, finom, biztosan használom még máskor is. :)
Túrókrémes pudingos sütemény
Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojás
20 dkg liszt
10 dkg cukor
8 evőkanál olaj
0,5 dl tej
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
A túrós pudingos krémhez:
500 g túró
2 csomag tejszínes pudingpor
6 dl tej
125 g vaj
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojás sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel habosra keverjük. Beledolgozzuk a lisztet, az olajat, a sütőport. Végül óvatosan a tojások felvert habját is beleforgatjuk. Kivajazott tepsibe öntjük és 20-25 percig sütjük. Tűpróba!
A pudingot elkészítjük a tejjel és 4 evőkanál cukorral, majd langyosra hűtjük. A langyos pudingba belekeverjük az áttört túrót. Ezután a vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral jól kikeverjük majd összedolgozzuk a túrós-pudingos krémmel.
A tésztát jól kihűtjük, és lapjában kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, úgy
hogy a sütemény tetejére is jusson. Hűtőbe tesszük egy kicsit dermedni,
majd szeleteljük.