A snikers az egyik
legnépszerűbb édesség, amely a legédesebb, legtöményebb csoki címét is elnyerhetné.
Amikor itt megtaláltam a snikers egyszerű, tepsis változatát, rögtön tervbe is vettem az
elkészítését, mivel a népszerű csoki ízeit hordozza ugyanakkor nem tömény, nem cukorsokk, s nem utolsósorban könnyű elkészíteni. A múlt hétvégén meg is sütöttem. A snikers ugye egy mogyorós karamellás csokis finomság, s az eredeti receptből hiányoltam a karamellát, ezért mivel nagy pudingrajongó vagyok a csokimáz alá tettem egy réteg karamellpudingot. Aki nem szereti annyira a pudingot, tehet rá másfajta karamellás réteget is. Nekünk így nagyon ízlett, a mogyoróvaj klasszul érződik a tésztáján, rajata pedig a karamell és a csoki együtt nagyon pazar. Én egy
kisebb tepsiben sütöttem, így az eredeti recepthez képest a hozzávalókat megfeleztem,
s most így írom le.
Snickers tepsis sütemény
Hozzávalók
A tésztához:
300 g liszt
125 g cukor
60 ml olaj
1,25 ml szénsavas
ásványvíz
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
2 tojás
2 evőkanál mogyoróvaj
2 evőkanál nutella
A pudinghoz:
2 csomag karamellás puding
8 dl tej
A tetejére
csokimáz
Elkészítés:
A tojásokat felverjük a cukorral, a vaníliás
cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a szénsavas ásványvizet. Ezután a sütőporral
elkevert lisztet hozzákeverjük. Ezt követően a tésztát kettévesszük. Az egyik
felébe 2 evőkanál mogyoróvajat, a másik felébe 2 evőkanál nutellát keverünk.
Egy kivajazott, kilisztezett tepsibe először beleöntjük a világosabb, majd a
sötétebb tésztát és 170 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.
A két pudingporból szokásos módon pudingot főzünk,
melyet a kihűlt tésztára öntünk. A sütit tetejét csokimázzal bevonjuk.