A hétvégén a sütőtökös süti mellett egy tortát is kreáltam, melyet most megosztok Veletek. Be kell vallanom, hogy a tortakészítés még nem megy olyan jól, mint szeretném. A piskóta mindig jól sikerül, de a torta összeállításában, díszítésében nem vagyok még elég ügyes. Szóval van hová fejlődni, bízom benne, hogy a gyakorlás majd meghozza a gyönyörű végeredményt.
A csoki és kókusz találkozása mindig nyerő párosítás, így született meg saját ötletem alapján ez a kókuszkrémes csokitorta. Szerény kinézete ellenére igazán finomra sikeredett. :)
Kókuszkrémes csokitorta
Hozzávalók:
Tészta:
8 evőkanál cukor
7 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
Kókuszos krém:
1 l tej
3 csomag tejszínízű pudingpor
40 dkg mascarpone
15 dkg dkg cukor (ízlés szerint)
15 dkg kókuszreszelék
Csokoládékrém:
15 dkg étcsokoládé
2 dl habtejszín
Díszítéshez:
mandula
Elkészítés:
A megadott hozzávalókból
egy kakaós piskótát sütünk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá
verjük. A sárgáját a cukorral felverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a
tojásfehérjét. Ezután a kakaóval elkevert lisztet apránként hozzáadjuk. A tésztát egy 23 cm-es kivajazott tortaformába
simítjuk és 150 fokon tűpróbáig sütjük.
Elkészítjük a
csokoládékrémet. A tejszínt felforraljuk és beletördeljük az étcsokoládét. Addig
főzzük, míg besűrűsödik. Amikor kész félretesszük, felhasználásig a hűtőben
pihentetjük.
A kókuszos krémhez a
pudingport pici cukorral és kevés tejjel simára kavarjuk. A maradék tejet a
cukorral felforraljuk, hozzáadjuk az elkavart pudingot és krémmé főzzük. Amikor
már nem forró a krém, belekeverjük a mascarponét és a kókuszreszeléket.
A kakaós piskótát
háromfelé vágjuk. A kókuszos krémet rákenjük a két tortalapra, majd körbekenjük a torta oldalát és megszórjuk kókuszreszelékkel. A hűtőből kivett csokoládékrémet robotgéppel egy kicsit
kihabosítjuk és a torta tetejére kenjük. Díszítésként szeletelt mandulával
megszórjuk. A tortát egy éjszakára tegyük hűtőbe.