Még a sárgabarackszezon idején készült. A túró, és a barack találkozása, omlós tésztaágyon. :) Nagyon finom! :)
A leírást a divány.hu weboldalon találtam. Az eredeti recepthez képest annyit változtattam rajta, hogy az omlós tésztában a finomliszt egy részét graham lisztre cseréltem.
Íme a végeredmény:
Hozzávalók:
Omlós tészta:
10 dkg finomliszt
7 dkg graham liszt
8,5 dkg vaj
3 dkg porcukor
1 kisebb tojás
Töltelék:
25 dkg túró
15 dkg tejföl
7 dkg cukor
egy kezeletlen citrom héja
1 vaníliás cukor
2 tojás
5 dkg puha vaj
1 púpos ek. liszt
6-8 szem sárgabarack
Elkészítés:
1. Az omlós tésztához a lisztet, a hideg vajat és a porcukrot összemorzsoljuk, majd a tojással összegyúrjuk. Ha nem állna még össze a tészta, nagyon kevés tejfölt adhatunk még hozzá. A tésztát folpackba csomagoljuk, és egy órára a hűtőbe tesszük.
2. A tésztát lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd kibélelünk vele egy piteformát.
3. A túrós töltelékhez a túrót, a tejfölt, a cukrot, a citrom héját, a vaníliás cukrot, a tojást, a puha vajat és a lisztet egyneművé keverjük. A tölteléket szétterítjük a piteformában.
4. A sárgabarackokat félbevágjuk, és egyenletesen elosztjuk a túrós tölteléken. A pitét 160°C-ra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük.