Kedves olvasóim, követőim, tegnap volt egy éves a blogom. Hihetetlen! Mikor tavaly ilyenkor hirtelen ötlettől vezérelve belevágtam a bloggerkedésbe, nem gondoltam, hogy lesz érdeklődés az iránt, amit csinálok. Csak egy hétköznapi nő vagyok, aki lelkes módon süt, szeret recepteket gyűjteni illetve kipróbálni.
Nem rendelkezek több száz követővel, ez nem is zavar, ugyanakkor az jó érzéssel tölt el, hogy a 12 hónap alatt több mint 12 ezer oldalmegjelenítéssel rendelkezik az oldalam. Köszönöm ezt Nektek! Köszönöm, hogy olvastok, néztek, hogy elismerő szavakat, dicséreteket kapok Tőletek. Mert az embernek kell a visszajelzés arról, amit csinál. A kedves hozzászólásaitok sok motivációt adnak nekem.
Amikor elkezdtem a blogolást, nem is gondoltam, hogy ilyen nagy lelkesedéssel fogok írni. Időközben megszerettem a fotózást is, mára ugyanúgy élvezem a sütik fényképezését, mint az elkészítésüket. :) Bár blogírás és a fotózás is időt vesz el, az oldalnak köszönhetően jó néhány kedves és szimpatikus embert ismeretem meg. :)
És hát nincs szülinap édesség nélkül! Az ajándékom Nektek egy könnyű, krémes sült túrótorta, fogadjátok szeretettel. Ne ijedjetek meg a töltelék folyékonysága miatt, sülés közben besűrűsödik. Garantáltan finom, készítsétek el! :)
Forrás: itt
Sült túrótorta
Hozzávalók:
A tésztához
- 50 g porcukor
- 100 g vaj
- 150 g búzaliszt
A túrótöltelékhez
- 500 g tehéntúró (félzsíros)
- 90 g étkezési keményítő
- 200 g porcukor
- 500 ml 2,8%-os tej
- 400 ml tejföl (20%-os)
- 1 db citrom héja
- 2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
- 15 g vaníliás cukor - bourbon
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük
190 C-ra. Kibélelünk sütőpapírral egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.
A lisztet elkeverjük
el a porcukorral, majd hozzágyúrjuk a vajat. Ahogy összeáll a tészta, már jó
is. Ne gyúrjuk túl, mert törni fog nyújtáskor. Ha elkészült, tegyük 10 percre
hűtőbe.
Ha
megdermedt, kinyújtjuk a tésztát, és kibéleljük a tortaforma alját - úgy, hogy
a tészta felnyúljon 3-4 centit a forma falára -, hézagosan szurkáljuk meg, és
süssük elő. Csak addig süssük, míg teljesen aranysárga nem lesz.
A krém
összetevőit egy tálban alaposan mixeljük össze. Tegyük a híg tölteléket a
formába, és kb. 90 - 100 percig süssük 190 C-on - légkeverés nélkül. Ha sütés
közben nagyon sötétedne a torta teteje, fedjük le sütőpapírral, vagy
alufóliával!
Ha kisült a
torta, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk körbe a formában egy vékony, sima pengéjű
késsel. Vegyük le a keretet, és szeleteljük.