Már megint pite! A kertben szedett utolsó kis tálka málnából sütöttem ezt a pitét még régebben. Ez is saját kreáció, s amilyen egyszerű, olyan finom is. :) Málna helyett szederrel vagy áfonyával is szuper lehet. :)
Málnazselés-vaníliakrémes pite
Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg liszt
100 g vaj
50 g porcukor
1 tojás
csipet só
fél kiskanál sütőpor
A málnazseléhez:
50 dkg málna
1 csomag tortazselé
3 evőkanál cukor
A vaníliakrémhez:
1 tasak vaníliás pudingpor
4,5 dl tej
4 evőkanál cukor
Díszítéshez:
pár szem málna
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a csipet sóval, majd hozzáadjuk a vajat és összemorzsoljuk. Ezt követően hozzáadjuk a porcukrot és az egész tojást, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. A tésztát tegyük fél órára a hűtőbe pihenni.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd béleljük ki vele a piteformát. Ezután szurkáljuk meg és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
A málnát mossuk meg, turmixgép segítségével pürésítjük. (Nekem kb. 4-4.5 dl málnapüré lett.) A málnapüréhez hozzáadjuk a tortazselét, a cukrot,tűzre tesszük és állandó kevergetés mellett felforraljuk. Miután felforrt, még forrón ráönjük a kisült tésztára. A vaníliás pudingot szokásos módon megfőzzük és a kihűlt, megdermedt málnarétegre ötjük. A tetejét málnaszemekkel díszítjük. Hagyjuk telesen kihűlni, majd szeletelhetjük.
Nagyon finom pite lehetett ez is! Ügyes vagy, hogy ilyet tudsz magadtól kreálni :-)
VálaszTörlésCsupa napsütés ez a torta, gyönyörű!
VálaszTörlésKöszi. :)
TörlésPitéből soha sem elég! Főleg, ha még ilyen szépséges is! :-)
VálaszTörlésIgen. Pitét bárhol bármikor! Köszi. :)
VálaszTörlés