A sárgabarack és a túró az egyik legtutibb párosítás, ezért ezt a sütit érdemes elkészíteni. Linzertészta az alja, rajta bársonyos túrókrém sárgabarackokkal megkoronázva. Igazi nyári sütemény. :) Hasonlót sütit már korábban is készítettem, akkor piteformában, itt találjátok. :)
Sárgabarackos túrókocka
Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
5 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
10 dkg vaj
csipet só
1 tojássárgája
A túrókrémhez:
50 dkg túró
15 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
2 tojás
2 dl tejföl
1 tasak vaníliás pudingpor
Továbbá:
30 - 40 dkg sárgabarack
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk: a lisztet a porcukorral, a sóval, a vaníliás cukorral, a vajjal és a tojássárgájával.
A tésztát lisztezett
felületen tepsi méretűre nyújtjuk. A tepsit kivajazzuk, kilisztezzük, majd a
tésztalapot a tepsibe helyezzük. A tésztát előmelegített sütőben 20 percig
sütjük.
A krémhez összekeverjük
a túrót a porcukorral, a vaníliás
cukorral, a tejföllel, a
tojásokkal és a vaníliás pudingporral. Szép sima krémmé dolgozzuk, majd egyenletesen
rákenjük az elősütött tésztára. A felezett és a magozott sárgabarackokat
ráhelyezzük a túrókrémre és egy kicsit bele is nyomkodjuk.
Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.