Júniusban annyi epres sütit posztoltam, hogy kiderült számotokra is, mennyire odavagyok az eperért. Van még néhány epres receptem, később azokat is megmutatom majd. Mostanában meggyes és barackos sütik készültek a konyhámban. A meggyszezon nem múlhat el klasszikus meggyes pite nélkül, idén is sütöttem. Ezen kívül egy másféle meggyes pite is készült, aminek ötletét ez a recept szolgáltatta. A tésztamennyiséget feleztem és a krémen is változtattam, görög joghurtot használtam hozzá. Kevés tészta, sok krém. Finom lett. Ribizlivel, málnával vagy áfonyával is kipróbálható. :)
Joghurtos-meggyes pite
Hozzávalók:
A kevert tésztához:
1 csomag vaníliás cukor
fél csomag sütőpor
15 dkg liszt
10 dkg vaj
7 dkg cukor
2 tojás
egy csipetnyi só
A rakományhoz:
200 g cukor
800 g görög joghurt
2 tojás
300 g meggy
2 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítés:
Az egész tojásokat habosra keverjük a kétféle cukorral, azután hozzáadjuk a sót, a vajat. A robotgéppel tovább verjük, hogy a vaj is habos legyen. A lisztet és a sütőport összevegyítjük, majd hozzászitáljuk a tojásos-vajas részhez és az egészet összekeverjük. A tésztát kizsírozott, kilisztezett tepsibe simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben elősütjük (Nekem 15 perc volt.). Akkor vegyük ki a sütőből, ha már valamennyire megszilárdult a tészta. Jöhet rá a rakomány.
A görög joghurtot elkeverjük a cukorral, a pudingporral és az egész tojással. A meggyet kimagozzuk, majd hozzáadjuk a joghurtos krémhez és az egészet egyenletesen ráöntjük az elősütött tésztára. Előmelegített sütőben 30 - 40 perc alatt készre sütjük a süteményt.
Mindkét sütid finom lehet, és szép, guszta. De a joghurtos pite talán még csábítóbb :-)
VálaszTörlésKöszönöm, Katalin. :)
VálaszTörlésDe jó meggyes! :-) Tényleg szinte ugyanaz, főleg a töltelék. A tésztája viszont vékonyabb, ami egyáltalán nem hátrány.
VálaszTörlés