2023. március 14., kedd

Almás-gesztenyekrémes torta (reform)

Kicsit elmaradtam a blogról, se kedvem se időm nem volt írni. Február végén ünnepeltem a születésnapomat. Erre az alkalomra egy finom krémes reformtortát sütöttem. Az alapja a már bevált lenmaglisztes tésztám, rajta almás pudingos krém, majd gesztenyés ricottakrém van a tetején. Isteni! :))

Almás-gesztenyekrémes torta

Hozzávalók:

A tortalaphoz:

2 tojás

60 g zabpehelyliszt

40 g lenmagliszt

2 evőkanál kakaópor

egy csipet só

édesítőszer

fél tasak sütőpor

3 evőkanál olaj

1,5 dl víz


Az almás krémhez:

450 g reszelt alma

kevés fahéj

1 dl almalé

édesítő ízlés szerint

1 tasak vaníliás pudingpor


Gesztenyekrémhez:

200 g cukormentes gesztenyemassza

250 g ricotta

1-2 csepp édesítő


Elkészítés:

A két egész tojást egy keverőtálba tesszük és géppel habosra verjük. Hozzáadjuk az édesítőt, majd beleöntjük a vizet, az olajat és mindent összekeverünk.
Egy másik tálban a zabpehelylisztet, a lenmaglisztet, a kakaót, a sütőport és a sót összevegyítjük. A kakaós lisztkeveréket beleöntjük a tojásos részbe és az egészet simára dolgozzuk.
A tésztát egy kisebb méretű tortaformába öntjük és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A vaníliás pudingport az édesítővel és az almalével elkeverjük. A reszelt almát elkeverjük benne, fahéjjal ízesítjük, majd az egészet felfőzzük, összeforraljuk lassú tűzön. A kihűlt tésztalapra rátesszük az almakrémet, majd egyenletesen elsimítjuk.

A felolvasztott gesztenyepürét és a ricottát egy tálba tesszük, majd botmixer segítségével krémesre dolgozzuk. Egy-két csepp édesítővel édesítjük. A gesztenyekrémet az almás pudingos rétegre simítjuk. 


6 megjegyzés:

  1. Nagyon finom tortával lepted meg magad és a családodat 😊. Boldog szülinapot így utólag, jó egészséget, Isten éltessen sokáig kedves Vanilin!

    VálaszTörlés
  2. Nagyszerűen néz ki, Isten éltessen utólag is!

    VálaszTörlés
  3. Kicsit megkésve kívánok boldog születésnapot! Nagyon szép és egészséges tortát sütöttél.

    VálaszTörlés
  4. A nevem Veronika, szeretnék köszönetet mondani Dr. Ellennek, aki elvarázsolt egy varázslatot, ami segített a családomnak megnyerni egy bírósági pert, amiben életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték volna a fiamat, akit gyilkossággal vádolnak. A családom és én nagyon hálásak vagyunk. Ha hasonló kihívásod van, e-mailben is felveheted vele a kapcsolatot: ellenspellcaster@gmail.com vagy WhatsApp: +2349074881619. Varázsolhat lottó nyerésre, volt szeretőjének visszaszerzésére, promóciós varázslat, szerencsevarázslat, COVID 19 koronavírus, HIV/AIDS gyógymód, rák, gyermekvállalási varázslat stb.

    VálaszTörlés