Túróból egészséges finomságokat lehet készíteni. Ez egy szénhidrátcsökkentett sós borkorcsolya. Több hasonló is van már van a blogomon.
Sajtos-bazsalikomos túrótallérok
Mindegyiket ajánlom! :)
Sokmagvas sajtos túrókorongok
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg túró
1 tojás
4 evőkanál zabpehelyliszt
1,5 teáskanál só
egy marék reszelt trappista sajt
1 evőkanál lenmag
1 evőkanál szezámmag
1 evőkanál tökmag
A tetejére:
1 tojásfehérje
lenmag, szezámmag, tökmag keveréke
Elkészítés:
A túrót villával összetörjük. Hozzáadjuk a tojást, a zablisztet, a sót, a reszelt sajtot, a lenmagot, a szezámmagot és a tökmagot. Az egészet jól összedolgozzuk és hűtőben pihentetjük fél órát.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A masszából kisebb gombócokat formázunk, majd a tepsiben korongokká lapítjuk. A tetejüket lekenjük tojásfehérjével és rászórjuk a magokat. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.
Nagyon finom lehetett, hisz túróból sosem elég 😊. Guszták!
VálaszTörlésKülönösen tetszik, hogy szénhidrátcsökkentett. Mindig megcsodálom őket, kedvet kapok, de a megvalósításban már nem vagyok ilyen lelkes.
VálaszTörlésCsodás azzal a mag-koronával, éljen a túró, mint alapanyag! 😀
VálaszTörlésMég nem sütöttem hasonlót, de igen vonzóak látvány és összetétel alapján is! Egyszer elkészítem, kíváncsivá tettél! :-)
VálaszTörlés