2021. október 21., csütörtök

Sokmagvas sajtos túrókorongok

Túróból egészséges finomságokat lehet készíteni. Ez egy szénhidrátcsökkentett sós borkorcsolya. Több hasonló is van már van a blogomon. 

Tökmagos túrókorongok

Sajtos-bazsalikomos túrótallérok

Zabos-lenmagos túrótallér

Mindegyiket ajánlom! :)



Sokmagvas sajtos túrókorongok

Hozzávalók:

A tésztához:

50 dkg túró

1 tojás

4 evőkanál zabpehelyliszt

1,5 teáskanál só

egy marék reszelt trappista sajt

1 evőkanál lenmag

1 evőkanál szezámmag

1 evőkanál tökmag

A tetejére:

1 tojásfehérje

lenmag, szezámmag, tökmag keveréke


Elkészítés:

A túrót villával összetörjük. Hozzáadjuk a tojást, a zablisztet, a sót, a reszelt sajtot, a lenmagot, a szezámmagot és a tökmagot. Az egészet jól összedolgozzuk és hűtőben pihentetjük fél órát. 

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A masszából kisebb gombócokat formázunk, majd a tepsiben korongokká lapítjuk. A tetejüket lekenjük tojásfehérjével és rászórjuk a magokat. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.



4 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehetett, hisz túróból sosem elég 😊. Guszták!

    VálaszTörlés
  2. Különösen tetszik, hogy szénhidrátcsökkentett. Mindig megcsodálom őket, kedvet kapok, de a megvalósításban már nem vagyok ilyen lelkes.

    VálaszTörlés
  3. Csodás azzal a mag-koronával, éljen a túró, mint alapanyag! 😀

    VálaszTörlés
  4. Még nem sütöttem hasonlót, de igen vonzóak látvány és összetétel alapján is! Egyszer elkészítem, kíváncsivá tettél! :-)

    VálaszTörlés