2020. március 21., szombat

Gránátalmás túrószelet

Ezt a túrós szeletet bűntudat nélkül lehet enni, mert se cukrot se lisztet nem tartalmaz, csupán túró, joghurt és gyümölcs. További érveim mellette: sütés nélküli, kevés munka, kevés idő, kalória- és szénhidrátszegény.  Hasonló finomságot már korábban is készítettem, akkor kuglófformába, annak receptje itt található.



Gránátalmás túrószelet
Hozzávalók: (egy püspökkenyérformához)
500 g túró
330 g krémes joghurt
édesítő ízlés szerint
2 marék gránátalmamag
15 g zselatin

A tetejére díszíteni:
gránátalmamagok

Elkészítés:
Egy püspökkenyérformát folpackkal kibélelünk.
A túrót a krémes joghurttal  és az édesítővel botmixer segítségével krémesre keverjük. Ezután hozzákeverjük a gránátalmamagokat.
A zselatint kis lábasba tesszük és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Ha megduzzadt a zselatin, akkor alacsony lángon folyamatos kevergetés mellett meglangyosítjuk. Nem forraljuk fel! A langyos zselatinhoz hozzákeverünk két evőkanállal a túrókrémből, majd az egészet hozzákeverjük a többi krémhez. A gránátalmás túrókrémet a kibélelt püspökkenyérformába öntjük, elsimítjuk, majd a sütit  egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni. Ha megdermedt, kiborítjuk a formából, gránátalmamagokkal díszítjük és szeletelhetjük. 


6 megjegyzés:

  1. Nagyon szépen kacsingatnak belőle a gyümölcsszemek... :-)

    VálaszTörlés
  2. Szeretjük a gránátalmát. Túróval nagyon finom. Szép lett.

    VálaszTörlés
  3. De jó ötlet, én is hasonlókat kéne készítsek, mert itthon lévén többet eszek, kevesebbet mozgok...

    VálaszTörlés