Egy csomag teljes kiőrlésű 8 lapos réteslapból 2 rúd rétest készítettem. Az egyik almás a másik áfonyás-túrós lett. Isteni finom!
Almás rétes és áfonyás-túrós rétes
Hozzávalók:
(1-1 rúdhoz)
Almáshoz:
4 teljes kiőrlésű réteslap
4-5 evőkanál olaj a kenéshez
2-3 evőkanál tejföl a tetejét megkenni
1 kg rétes alma
cukor ízlés szerint (én édesítőszert használtam)
1 mokkáskanál őrölt fahéj
Almáshoz:
4 teljes kiőrlésű réteslap
4-5 evőkanál olaj a kenéshez
2-3 evőkanál tejföl a tetejét megkenni
1 kg rétes alma
cukor ízlés szerint (én édesítőszert használtam)
1 mokkáskanál őrölt fahéj
Áfonyás-túróshoz:
4 teljes kiőrlésű réteslap
4-5 evőkanál olaj a kenéshez
2-3 evőkanál tejföl a tetejét megkenni
500 g túró
cukor ízlés szerint (én édesítőszert használtam)
4 teljes kiőrlésű réteslap
4-5 evőkanál olaj a kenéshez
2-3 evőkanál tejföl a tetejét megkenni
500 g túró
cukor ízlés szerint (én édesítőszert használtam)
2 evőkanál tejföl
1 marék áfonya
A tetejére:
porcukor/darált eritrit
Elkészítés:
Egy tiszta, nedves konyharuhát az asztalra terítünk, majd egy
réteslapot ráfektetünk és kevés olajjal megkenjük. Ráfektetjük a
következő réteslapot, ezt is olajozzuk. Összesen négy réteslapot
rétegezünk úgy, hogy a közüket olajjal megkenjük.
Almáshoz: az almát megpucoljuk, lereszeljük, kinyomkodjuk a levét, majd édesítjük és fahéjjal ízesítjük.
Áfonyás-túróshoz: a túrót az édesítővel és a cukorral krémesre keverjük, majd beleszórjuk a megmosott áfonyát.
A felső réteslap felénk eső oldalára egy csíkban ráhalmozzuk az almatölteléket, majd a konyharuha segítségével föltekerjük. A feltekert rétest óvatosan áthelyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd a tetejét vékonyan megkenjük tejföllel. Ugyanígy készül a másik rétes is, csak abba áfonyás-túrós töltelék kerül.
Ezután a réteseket előmelegített sütőben 30 percig sütjük és langyosra hűtve szeleteljük. Tálaláskor a tetejüket porcukorral vagy darált eritrittel megszórjuk. Almáshoz: az almát megpucoljuk, lereszeljük, kinyomkodjuk a levét, majd édesítjük és fahéjjal ízesítjük.
Áfonyás-túróshoz: a túrót az édesítővel és a cukorral krémesre keverjük, majd beleszórjuk a megmosott áfonyát.
A felső réteslap felénk eső oldalára egy csíkban ráhalmozzuk az almatölteléket, majd a konyharuha segítségével föltekerjük. A feltekert rétest óvatosan áthelyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd a tetejét vékonyan megkenjük tejföllel. Ugyanígy készül a másik rétes is, csak abba áfonyás-túrós töltelék kerül.
Hű, az áfonyás-túrós engem is felcsigáz... :-DD
VálaszTörlésNagyon finom, az áfonya jól megy a túróhoz. :)
TörlésEgyik jobb lehet mint a másik 😊
VálaszTörlésKöszönöm! :)
Törlés