2019. január 22., kedd

Sült joghurttorta

Aki követi a blogom az tudja, hogy az egyszerű sütik híve vagyok, ez is az, ráadásul légiesen könnyű és alakbarát is. Nem szabad megijedni, a torta sütés után kicsit össze fog esni, pereme lesz.  Gyümölcsszósszal, friss gyümölccsel a legjobb, nálam ez most elmaradt, így is nagyon finom volt.


Sült joghurttorta
Hozzávalók:
80 dkg görög joghurt
3 tojás
1 evőkanál vanília aroma
10 dkg eritrit
5 dkg zabpehelyliszt
2 evőkanál útifűmaghéj

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojások sárgáját az eritrittel kikeverjük, hozzáadjuk a zabpehelylisztet, a vanília aromát, majd a görög joghurtot és jól összekeverjük az egészet. Óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot, majd az útifűmaghéjat is belekeverjük. A masszát tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Ha teljesen kihűlt, szeletelhetjük.




4 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehetett! Hogy kicsit összeesett még előnye is lehet, mert a mélyedést meg lehet tölteni gyümölcsökkel, ami már csak hab a tortán lenne :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Katalin. Igen, a mélyedés megtölthető gyümölccsel, lekvárral, ezáltal is fokozva az élvezetet. :)

      Törlés
  2. Hű de jó!!! Hasonló lehet a sajttortához- azt nagyon szeretjük. Ezt meg kell sütnöm! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, hasonlít a sajttortához, nagyon finom. Készítsd el bátran! :)

      Törlés