Mostanában igyekszem csökkenteni a szénhidrátbevitelt. Ennek keretében nemrég vettem egy kiló Diabestar csökkentett szénhidráttatalmú lisztet, amiből ezt a mandulás kekszet sütöttem. Teljesen diétás, cukrot nem tartalmaz, eritrittel édesítettem. Nem lett túl édes, de egészséges és finom nassolnivaló, ami tökéletes a reggeli kávéhoz vagy a délutáni teához.
Mandulás keksz (szénhidrátcsökkentett és cukormentes)
Hozzávalók:
30 dkg diabestar liszt (36%-al csökkentett szénhidráttartalmú)
10 dkg darált mandula
1 teáskanál sütőpor
20 dkg vaj
1 tojás
8 dkg eririt
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a darált mandulával, a sütőporral, az eritrittel majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojást és egynemű tésztává dolgozzuk. A tésztát 30 percig pihentetjük.
A pihentetés után a tésztát lisztezett felületen 1,5-2 mm vékonyra nyújtjuk és szív alakú formával kiszaggatjuk a kekszeket. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, és előmelegített sütőben 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük.
Finomak lehetnek, és persze egészségesek! Nagyon mutatósan fényképezted le :-)
VálaszTörlésAmióta így felment a mandula ára, egyre ritkábban veszek, pedig szeretjük.... :-(
Köszönöm, Katalin! A mandula tényleg nem olcsó, de nagyon egészséges. Én is nagyon szeretem, délutáni nasiként gyakran fogyasztom önmagában vagy más magvakkal. :)
VálaszTörlés