A hagyományos kókuszos keksztekercs igazi klasszikus vendégváró, egyszerűen, gyorsan elkészíthető és még sütni sem kell. Sokaknál a karácsony elképzelhetetlen nélküle. Ennek a retró finomságnak a felújított változatát hoztam most, amely vajas-kókuszos krém helyett mogyoróvajas krémmel van töltve. Nagyon szuper ez az új verzió! Próbáljátok ki! Nemcsak azért, mert finom, hanem azért is, mert a mogyoróvaj nagyon egészséges. :)
Mogyoróvajas kókusztekercs
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg darált háztartási keksz
15 dkg porcukor
6 dkg kakaópor
2 evőkanál rum vagy rumaroma
2-3 evőkanál mogyoróvaj
2 evőkanál meggy vagy sárgabarack dzsem
kb. 2 dl tej
A krémhez:
A krémhez:
100 dkg mogyoróvaj
15 dkg porcukor
A nyújtáshoz:
kókuszreszelék
Elkészítés:
A darált
háztartási kekszet összekeverjük a porcukorral és a kakaóporral. Ezután hozzáadjuk a dzsemet, a mogyoróvajat, a rumot, összekeverjük, majd összegyúrjuk annyi tejjel, hogy nyújtható tésztát kapjunk.
A krémhez habosra keverjük a szoba hőmérsékletű mogyoróvajat a porcukorral, és hűtőbe tesszük dermedni.
Nagyon guszta, szívesen megkóstolnám, mert még nem ettem mogyoróvajat :-)
VálaszTörlésKöszönöm! Mindenképp kóstold meg a mogyoróvajat, mert isteni. Én kenyérre kenve is fogyasztom.
VálaszTörlés