2018. december 10., hétfő

Mogyoróvajas keksztekercs

A hagyományos kókuszos keksztekercs igazi klasszikus vendégváró, egyszerűen, gyorsan elkészíthető és még sütni sem kell. Sokaknál a karácsony elképzelhetetlen nélküle. Ennek a retró finomságnak a felújított változatát hoztam most, amely vajas-kókuszos krém helyett mogyoróvajas krémmel van töltve. Nagyon szuper ez az új verzió! Próbáljátok ki! Nemcsak azért, mert finom, hanem azért is, mert a mogyoróvaj nagyon egészséges. :)


Mogyoróvajas kókusztekercs
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg darált háztartási keksz
15 dkg porcukor
6 dkg kakaópor
2 evőkanál rum vagy rumaroma
2-3 evőkanál mogyoróvaj
2 evőkanál meggy vagy sárgabarack dzsem
kb. 2 dl tej

A krémhez:
100 dkg mogyoróvaj
15 dkg porcukor

A nyújtáshoz:
kókuszreszelék

Elkészítés:
A darált háztartási kekszet összekeverjük a porcukorral és a kakaóporral. Ezután hozzáadjuk a dzsemet, a mogyoróvajat, a rumot, összekeverjük, majd összegyúrjuk annyi tejjel, hogy nyújtható tésztát kapjunk.

A krémhez habosra keverjük a szoba hőmérsékletű mogyoróvajat a porcukorral, és hűtőbe tesszük dermedni.

A gyúródeszkára  kókuszreszeléket szórunk. Erre rátesszük a kakaós kekszmasszát, téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük a porcukorral kikevert mogyoróvajjal, majd óvatosan feltekerjük. Az így elkészült tekercs mehet a hűtőbe 3-5 órára, majd szeletelhető.  


2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, szívesen megkóstolnám, mert még nem ettem mogyoróvajat :-)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! Mindenképp kóstold meg a mogyoróvajat, mert isteni. Én kenyérre kenve is fogyasztom.

    VálaszTörlés