2018. december 3., hétfő

Diós-kókuszos keksz

Klassz receptet hoztam: omlós, ropogós, egészséges diós keksz zabpehellyel és kókusszal. Hamar elkészül és sokáig eláll. Tökéletes választás a karácsonyi kekszes dobozba, ha addig el nem fogy. :)



Diós-kókuszos keksz
Hozzávalók:
20 dkg liszt
10 dkg zabpehely
8 dkg kókuszreszelék
10 dkg őrölt dió
fél csomag sütőpor
1 csipet só
15 dkg vaj/margarin
1 tojás
15 dkg cukor

Elkészítés:
Összekeverjük egy tálban a száraz hozzávalókat: a lisztet, a zabpelyhet, a kókuszreszeléket, a diót, a sütőport, a sót és a cukrot. A száraz hozzávalókkal elmorzsoljuk a kockákra vágott vajat, majd a tojással egyneművé dolgozzuk. Ha túl morzsalékos lenne vagy nem állna össze, adjunk hozzá egy 1-2 evőkanál tejet.

Ezután a kekszet fél órára a hűtőbe tesszük pihenni.
A tésztát a hűtőből kivéve lisztezett felületen kinyújtjuk és kerek formára kiszaggatjuk.
A kiszúrt kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Ha már a széle kezd barnulni, akkor már kivehetjük a sütőből.
A kekszeket tepsin hagyjuk kihűlni, majd kekszes dobozba tároljuk.



4 megjegyzés:

  1. De finom lehet egy csésze forró tea mellé :-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik ez a keksz! Megjegyzem magamnak, biztosan megsütöm hamarosan! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik! :) Készítsd el mihamarabb! :)

      Törlés