Jó ideje nem jelentkeztem, aminek oka az, hogy nagyon kevés időm van mostanában. Most hétvégén viszont sütöttem. Mákos sütire fájt a fogam, így egészséges hozzávalókból ezt a szilvás-mákos sütit készítettem. Nagyon finom lett! :)
Fordított szilvás-mákos tortaHozzávalók:
200 g szilva
80 g darált mák
150 g zabphelyliszt
50 g teljes kiőrlésű búzaliszt
2 tojás
40 g olaj
100 g eritrit
2 dl tej
fél csomag sütőpor
egy kanál vaníliaaroma
Elkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk és félbevágjuk. A tortaformába sütőpapírt teszünk, majd kirakjuk szilvaszeletekkel.
A tésztához összekeverjük külön a száraz és a nedves hozzávalókat. A lisztet, a zabpehelylisztet, a mákot, a sót és a sütőport összekeverjük. Az egész tojásokat az eritrittel habosra keverjük, majd hozzáöntjük először az olajat, majd a tejet és a vaníliaaromát. Ezután a tojásos részhez hozzákeverjük a mákos lisztkeveréket és az egészet egynemű tésztává dolgozzuk. Ezt követően a tésztát ráöntjük a tortaformába lévő szilvára. A süteményt előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. (Végezzünk tűpróbát!)
Ha megsült a süti a formában hagyjuk kihűlni, majd egy tálra borítjuk.
De jól néz ki! A mák és a szilva finom együtt :-) Én még nem sütöttem fordított tortát, pedig már régóta tervezem. Talán egyszer összejön... :-)
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
VálaszTörlésMàkkal csakis csodás lehet. 🙂
VálaszTörlés