2018. június 21., csütörtök

Kókuszos csokoládékrémes sütemény

Nagyon elmaradtam ennek a sütinek a közzétételével. Még tavasszal készült ez a kényeztető finomság, melynek mennyei ízét a kókusz és a csokoládékrém összhangja adja. :)



Kókuszos csokoládékrémes sütemény
Hozzávalók:
A kókuszos kevert tésztához:
200 g liszt (egy része teljes kiőrlésű búzaliszt)
50 g kókuszreszelék
1 csomag sütőpor
csipet só
60 g vaj
3 evőkanál olaj
100 g cukor
1 tasak vaníliás cukor
2 tojás
50 ml tej
1 kis doboz joghurt (175 g)

A csokoládékrémhez:
250 g mascarpone
100 g étcsokoládé
100 g vaj

A tetejére:
20 g kókuszreszelék

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük. A lisztet összekeverjük a kókuszreszelékkel, a sütőporral és a csipet sóval.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a puha vajat és tovább habosítjuk. Ezután beleöntjük a tejet, a joghurtot, az olajat és elkeverjük. A kókuszreszelékkel, sütőporral, sóval elkevert lisztet beleforgatjuk  a vajas-tojásos masszába, majd simára keverjük.
Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, kilisztezünk, majd belesimítjuk a tésztát. A süteményt betoljuk az előmelegített sütőbe és 30-40 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!

A étcsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, majd belekeverjük a mascarponéba. Hozzáadjuk a vajat, majd az egészet robotgép segítségével habosra keverjük. A csokoládékémet rákenjük a kihűlt kókuszos tésztára, majd a tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk. Egy órára betesszük hűlni a sütit, majd kockára vágjuk.




2 megjegyzés:

  1. Ez biztos nekünk is nagyon ízlene, szeretjük a kókuszos édességeket :-)

    VálaszTörlés
  2. Süsd meg bátran, Katalin! Nem bánod meg! :)

    VálaszTörlés