2016. június 3., péntek

Mazsolás sajttorta

Volt két doboz mascarponém, aminek a lejártai ideje vészesen közeledett, abból sütöttem ezt a finom sajttortát még két héttel ezelőtt. Nagy kedvencem a sajttorta, mert egyszerű elkészíteni és isteni finom.  Ne ijedjetek meg, a krém híg állagú lesz, de sütés közben besűrűsödik. Mivel folyékony a krém, ezért a mazsola nem marad a krém tetején, hanem az abonettes rétegre lesüllyed. Mazsola helyett friss gyümölcsöt is tehettek bele, azzal még finomabb lesz. 


Mazsolás sajttorta
Hozzávalók:
Az alaphoz:
100 g korpás extrudált kenyér (abonett)
180 g vaj

A krémhez:
500 g mascarpone
175 g jó minőségű tejföl (20 %-os)
4 tojás
1 tasak vaníliás pudingpor (37 grammos)
10 dkg porcukor (ízlés szerint lehet több is)
1 tasak vaníliás cukor

Mazsola


Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük. A korpás abonettet morzsás állagúra törjük. (Én csak durván összetörtem a sodrófával, nem daráltam). A vajat felolvasztjuk és az összetört abonettre öntjük, majd összekeverjük.


A tortaformát kizsírozzuk és a vajas morzsás keveréket beleöntjük a formába, majd a tenyerünkkel alaposan lenyomkodjuk szépen, egyenletesen. Hűtőbe tesszük 20 percre dermedni.
Közben elkészítjük a krémet.
A mascarponét, a tejfölt és a kétféle cukrot fakanállal jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a vaníliás pudingport.  A kekszes alapra ráöntjük a krémet, beleszórjuk a mazsolát és 45 percre sütőbe tesszük sülni.  Hagyjuk kihűlni, utána szeletelhetjük. 




1 megjegyzés: